Det var Taugbøls første verdenscupseier. Han var raskest i prologen og vant både sitt heat i kvartfinalen og semifinalen på sin ferd til finalen.
I finalen hadde han god kontroll. Seieren var også en svært god søknad til den siste plassen i Tour de Ski.
Beijing 2022
Derfor venter skiforbundet på Weng: – Må se på medaljemulighetene
EN TIME SIDEN
– Det føles veldig godt. Det er et mål jeg har forsøkt å nå hele livet. Det å gjøre det her i Dresden er veldig morsomt, og jeg er veldig stolt av meg selv i dag.
28-åringen vant foran Federico Pellegrino og Lucas Chavanat. Even Northug og Sindre Bjørnestad Skar var også i finalen, men endte utenfor pallen.

– En drøm

Pallplassen var veteran Pellegrinos 34. på sprint.
– Det å slå Pellegrino og Chanavat er en drøm som går i oppfyllelse. Hvis du prøver å telle hvor mange seire og pallplasser de har … Jeg kan ikke telle så langt. Det er fantastisk å være der sammen med dem, fortsatte Taugbøl.
Mange norske eliteløpere står over helgens konkurranser fordi de blant annet er aktuelle for Tour de Ski senere i måneden.
Taugbøl, Northug, Bjørnestad Skar, Finn Hågen Krogh, Thomas Helland Larsen gjorde at fem av seks nordmenn var med i semifinalene.

Målfoto

Det ble veldig spennende på det andre semifinaleheatet, der det sto om finaleplass mellom to nordmenn og to russere.
Det måtte målfoto til for å skille Northug, Bjørnestad Skar og Retivykh. De to norske kom først, men Retivykh gikk til finale som «lucky loser». Det gjorde ikke Aleksandr Terentjev, som bare var tre tideler bak de andre.
(©NTB)
Beijing 2022
Kalvå mister OL – erstatteren er klar
2 TIMER SIDEN
Beijing 2022
Skiforbundet bekrefter: Ingen positive prøver fredag
16 TIMER SIDEN