Calle Halfvarsson hadde ingen stor dag på sprinten i Planica lørdag. Etter en meget solid prolog, der bare Johannes Høsflot Klæbo var raskere, endte Halfvarssons sprintrenn i sikkerhetsnettet i kvartfinalen.
I samme sving som Sondre Turvoll Fossli gikk ned, var også svensken uheldig. Dermed ble det ingen jubeldag for svenskenes største sprintstjerne på herresiden.
Etter rennet kom Halvfarsson med kritikk til til Norges skiforbunds håndtering av det økonomiske i Johaug-saken til svenske Expressen.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
Denne uken meldte VG og flere andre norske medier at regningen etter Johaug-saken kommer på i underkant av 3,5 millioner kroner - en sum skiforbundet betaler fullt og helt.
Det forstår den svenske skistjernen at skaper reaksjoner.
– Ja, det forstår jeg virkelig. Det er jo penger som kunne vært brukt på noe annet, som for eksempel ungdomsidrett, sier Halvfarsson til Expressen.
– Det gir ganske spesielle vibber. Det blir feil på flere måter, fortsetter han.

Ville ikke godtatt samme løsningen selv

Espen Bjervig, administrasjons- og markedssjef i Norges skiforbund, erkjenner at det er mye penger, men begrunner valget til skiforbundet på denne måten.
– Det er klart, når saken blir kompleks, lang og havner i CAS, så blir kostnadene høyere og høyere. Men vi har hatt en holdning til at dette ikke er noe som skal behovprøves, enten om det er en utøver med god- eller dårlig økonomi. I en sak som denne, hvor det ikke er bevisst doping, skal vi sikre utøveren den rettergangen de skal ha, sier Bjervig.
Halvfarsson er klar på at han mener at når det er Johaug som til syvende og sist er ansvarlig for saken, må hun også ta på seg det økonomiske ansvaret.
– Det som skjedde var det hun selv som skulle ha kontroll på. Da får man også være forberedt på å stå i det som oppstår, sier Halvfarsson.
På spørsmål om hva han selv hadde gjort i denne situasjonen om han hadde samme økonomi som Johaug, er han klar.
– Da skulle jeg betalt en del selv, sier han.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31