Utspillet er det siste av en rekke med kritikk som har kommet mot langrennslederne i landslagsmiljøet.
«Det gleder meg at mange nye og unge utøvere får gå i Holmenkollen. Og jeg vet at idrett ikke alltid er rettferdig, ei heller det viktigste i verden. Men manglende takhøyde og bruk-og-kast-mentalitet av utøvere skremmer meg. Hvem skal tørre å si fra om noe, internt eller eksternt, hvis det man blir møtt med er stillhet og vraking av langrennslandslaget?», skriver Haga på Instagram.
31-åringen er ikke en del av kvinnelandslaget denne sesongen, men kom med til OL da koronasmitte gjorde at Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå ikke kunne reise og delta i Beijing-lekene.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02

Vil ha bedre oppfølging

Haga stusser over at hun etter hjemkomsten til Norge ikke har hørt noe mer fra landslaget. Åsen-løperen mener det er rart at hun ikke er blant de tolv kvinneløperne som går i Holmenkollen lørdag.
«Jeg unner virkelig kommende langrennsgenerasjoner bedre treneroppfølging og større takhøyde. Da tror jeg både idrettsglede og prestasjoner vokser fram. Imens prøver jeg å være en god reserve», skriver hun.
Landslagstrener Ole Morten Iversen ønsker ikke å kommentere Hagas anklager. I OL gikk han hardt ut mot medienes oppslag om bråk i langrennsleiren.
– Med tanke på virkeligheten mediene har prøvd å skape … Vi kjenner oss ikke igjen i det hele tatt. Vi har stor trivsel, samholdet er stort. Ja, det har vært noen uttalelser i mediene som har skapt overskrifter vi gjerne skulle vært foruten, sa Iversen til NTB.

Tar det med Haga direkte

Langrennssjef Espen Bjervig svarer slik når NTB spør ham om Hagas spark:
– Jeg har ikke sett noen av disse utspillene, så det kan jeg ikke kommentere. Ellers så prater jeg direkte med Ragnhild hvis hun har kritikk hun ønsker å ta opp med meg, skriver han i en tekstmelding til NTB.
Haga ble nummer 29 på skiathlonen og nummer 28 på tremila i OL. Hun var en del av det norske laget som tok femteplassen på stafetten.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41