– Jeg velger i stedet å legge inn en lengre treningsperiode når touren pågår med fokus mot PyeongChang-lekene, sier Haga gjennom en pressemelding sendt fra Skiforbundet lille julaften.
Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo IL erstatter Ragnhild Haga i Tour de Ski som første reserve på kvinnesiden.
– Jeg hadde jo selvsagt ønsket å se Ragnhild Haga på startstreken i Tour de Ski sammen med de norske jentene, sier landslagstrener Roar Hjelmeset. - Nå blir hun ikke med, men vi har heldigvis fortsatt et sterkt, norsk jentelag som vil kjempe om de beste plasseringene under touren.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Haga var opprinnelig tatt ut på kvinnesiden sammen med Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Kathrine Rolsted Harsem, Mari Eide, Thea Krokan Murud, Silje Øyre Slind og Tiril Udnæs Weng.
Haga har hatt en fatomstart på sesongen etter at hun tok sin første verdencupsier etter 10 kilometer friteknikk under mini-touren i november.
I tillegg har Marit Bjørgen, Charlotte Kalla og Stina Nilsson meldt at de ikke vil stille til start i sesongen utgave av Tour de Ski for å kunne spisse formen inn mot lekene i februar.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41