Selv om han er langt unna gammel storhet, selv om han ble disket under fredagens løp og selv om han ikke gikk videre fra sprintprologen lørdag, er det fortsatt Northug som genererer mest oppmerksomhet.
I over én time sto 18-20 pressefolk og ventet på at 31-åringen fra Framverran skulle komme ut av langrennslandslagets smørebuss etter prologen som endte med at Northug manglet et lite sekund på å ta seg videre til kvartfinalene.
Da han først kom ut, hadde han god tid til alle, og den kommende TV 2-ansatte svarte ærlig på alt av mer eller mindre finurlige spørsmål.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Hans presise oppsummering av dagene på Beitostølen talte sitt tydelige språk.
– Disk i går og rett ut i dag. Det er ikke noe høyt på terningen. Jeg fikk dårlige svar, men det visste jeg jo, konkluderte han.

Nivå 2

Han tror ikke det blir noe verdenscup på ham før jul.
– Jeg tror det blir vanskelig med verdenscup, og for min del blir det å konkurrere på nivå to og trene. Det har respondert bra på trening den siste uka, men det har ikke blitt mye. Jeg må ta med meg disse konkurransene, og så får i se hvordan kroppen fungerer, sa Northug.
Han gir seg selv tre uker før han bestemmer seg for retningen videre.
– Jeg har presentert plan C og D for dere, og som jeg håper skal bidra til at jeg kan gå fortere etter jul. Det skal mye til, men sjansen er der. Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen. Tre uker. Da vet jeg mer.
Gullgrossisten sier at han skal trene barmark, gå litt på ski og tenke mengde de kommende dagene. Deretter venter det renn i norgescupen på Gålå fredag og lørdag.
Etter neste helg venter en viktig test.
– Jeg må vise en bra test. Stryker jeg på den, er det på tide å sette seg på skolebenken. Den må være bedre enn den for ti dager siden. Er den ikke det, så er det god natt. Jeg er som før helga. Det fungerer greit når jeg tar i, men jeg er langt unna god form. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men det må fungere i konkurranser og trening for at motivasjonen skal være der. Hvis det ikke fungerer og du ikke får trent, så får du ikke gjort noe med det.

Hard realitet

Petter Northug er klar på at han ikke kan holde på slik som dette i særlig lang tid.
– Hvis du er to minutter bak her, så bør du holde på med noe annet enn langrenn. Da bør du se etter andre muligheter. Tallene er ærlige i langrenn. Jeg er for langt unna. Det kan bli artig etter jul om det fungerer på trening og i konkurranser. Men det er lenge siden det har gjort det. Vi må tilbake til juni.
(©NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47