I kjølvannet av onsdagens avlyste klassisksprint i Oberstdorf opplyste landslagssjef Vidar Løfshus til VG at den norske sprintdronningen har bestemt seg for å reise hjem fra touren.
Noen timer etterpå sa samme Løfshus til Nettavisen at Falla har bedt om ekstra betenkningstid før hun tar den endelige beslutningen. Årsaken til den mulige helomvendingen er at arrangøren har lagt om løypetraseen foran torsdagens 10 kilometer lange fellesstart i fri teknikk.
Det fryktelige været i Oberstdorf onsdag førte til at en rekke trær falt ned over løypenettet i den tyske skimetropolen. Det har igjen tvunget arrangøren til å sende løperne ut i en langt mindre krevende del av løypene torsdag.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Det var litt miskommunikasjon om Maiken. Da det ble så lett løype, ble hun plutselig i tvil igjen. Hun vil bruke litt mer betenkningstid, sier Løfshus til Nettavisen.
Sikkert er det derimot at Kathrine Harsem og Mari Eide har gjort sitt siste renn i årets Tour de Ski.
Det har vært ventet at sprintdronningen Falla ville hoppe av touren etter onsdagens renn. Noen stor overraskelse var det heller ikke at Eide og Harsem gjør det samme.
Mandag reiste også Astrid Uhrenholdt Jacobsen hjem til Oslo.
Maiken Caspersen Falla, som ligger på 30.-plass sammenlagt i Tour de Ski, vant sprintprologen i Oberstdorf onsdag. Noen minutter senere ble rennet avlyst.
Harsem og Eide er henholdsvis nummer 14 og 34 i Tour-sammendraget.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31