– Jeg vil ikke høre mer. Vi har en prognose som sier oss litt, det er flere som også sier at det ikke blir så mye snø. Men om det først begynner å snø i disse dalførene, så blir det som regel veldig mye snø. Vi må bare håpe at det ikke blir kaos, sier den svenske smøresjefen Erik Yngvesson til den svenske Aftonbladet.
Han har fått med seg at det skal komme et kraftig væromslag i løpet av natten som vil bli en utfordring for både løpere og smørere under lørdagens sprint.

Kan komme 40 cm snø

Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Yngvesson sier overfor den svenske avisen at de har daglig kontakt med meteorologen Tomas Mårtensson. Han skal levere en ny rapport til den svenske smørebussen i løpet av kvelden. I følge Aftonbladet kan det komme hele 40 centimeter snø.
– Det ser ut til at det vil komme en god del, men i dalførene i Aplene er alt vær veldig lokalt. Været som man frykter her kommer fra sydvest og vi ser at det kan komme veldig mye snø, men jeg skal sette meg å se på hvordan det blir akkurat i Lenzerheide, sier Mårtensson til Aftonbladet.
– Vi må være svært på hugget og ikke smøre bort løperne våre. Det kan ødelegge hele Touren om det skulle skje noe med skiene så man mister for mye tid i totalen, sier Yngvesson.

Avgjørende gode løypepatruljer

Eurosports langrennsekspert, Åge Skinstad, er enig i at snøen kan bli en utfordring under lørdagens sprint. Men han tror ikke det vil ødelegge hele touren om noen av forhåndsfavorittene blir smørt bort.
– Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Krista Pärmäkoski er de klare favorittene. De vil, om alt er ved det normale, komme seg til en kvartfinale. Det hadde vært verre om det kom slike snømengder på en fellesstart. I og med at der sprint vil man maks miste ett minutt og 20 sekunder til teten om man er uheldig og ikke kommer seg inn blant de 30 beste. Det blir vanskelig, men ikke avgjørende, sier Skindstad.
Han er likevel klar på at arrangøren må jobbe på spreng for å sikre like forhold under finalene.
– Gode løypepatruljer blir veldig avgjørende. Alle fire spor må være åpne på oppløpet, hvis ikke risikerer man å tape finalen eller gå ut om man velger et spor som har snødd igjen, forklarer Skinstad.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41