Sundby fikk lite til å fungere under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen, og verdenscupåpningen i Ruka sist helg ga heller ikke de svarene langrennsveteranen ønsket seg.
Fredag stilte 35-åringen på pressetreff foran verdenscuprennene på Lillehammer. Der var han klar på at det fortsatt er et lite mysterium hvorfor kroppen ikke fungerer.
Beijing 2022
Halfvarsson mista viktig høgdeopphald før OL: – Må tenke positivt
I GÅR PÅ 15:25
– Jeg har ikke noen supergod forklaring ennå på hvorfor ting har vært så seigt. Det har vært en brems som ligger der, og som har kommet de siste to-tre ukene. Den er jeg ikke komfortabel med. Vi nøster litt, det er en nøste-prosess, sa Sundby.

Tiltak

Han innrømmer å ha gjort «en del tiltak» de siste dagene for å finne ut hva som er galt. Et av dem er å utelukke at et virus herjer i kroppen.
– Jeg jobber ut fra at man må prøve å finne feilen, og dette har kommet ganske akutt. Jeg må prøve å finne ut hvor den bremsen ligger, og jeg har et par-tre muligheter på bordet jeg sjekker ut, sa Røa-løperen.
Deretter gikk han langt i å innrømme at det også er en mulighet at han har kjørt kroppen for hardt i sesongoppkjøringen.
– Det er også et scenario at jeg har pushet litt i overkant mye. Det har ikke skjedd meg tidligere, men kan ha skjedd nå, sa veteranen.
Verdensmesteren fra 15-kilometeren i Seefeld er spent på hvilke svar Lillehammer-helgen vil gi.
– Ruka var ikke all verden, og jeg tror ikke på mirakler til i morgen. Jeg har gjort noen tiltak, så får vi se i helgen om det har skjedd noe, sa han.

Frustrerende

35-åringen liker ikke situasjonen han har havnet i ved inngangen til en ny sesong.
– Jeg takler det nok bedre nå enn for tre-fire år siden. Det er samtidig en frustrerende situasjon, og mest frustrerende fordi jeg var i ganske god form for tre-fire uker siden.
Sundbys plan har hele tiden vært å levere på topp først etter Tour de Ski. Han har for lengst bestemt seg for å droppe touren til fordel for en ekstra lang juleferie.
– Mulig den blir litt lenger ut fra hva som skjer i morgen, sa Røa-løperen fredag.
Lørdag står tremil fellesstart med skibytte på programmet på Lillehammer.
(©NTB)

Dobbelt norsk – Forfang foran Tande

Beijing 2022
Johaug-rival viste toppform før OL
I GÅR PÅ 06:28
Beijing 2022
Langrennslandslaget gjør smittegrep før OL – pressemøte i Italia blir digitalt
18/01/2022 PÅ 17:14