Finland og Joni Mäki tok annenplassen foran Russland og Aleksandr Bolsjunov. Russeren var forbannet og slo etter finnen med staven inn på oppløpet. Bolsjunov kjørte også inn i finnen etter målpassering.
Juryen avgjorde at finnen valgte korridor på oppløpet på riktig måte. Det russiske første laget ble diskvalifisert fra tredjeplassen, og annetlaget rykket opp til tredjeplass.
Det skulle i utgangspunktet handle om Norge mot to russiske lag, men da Sjur Røthe satte fart på tredjeetappen og fikk en stor luke, var det kun snakk om Norge. Simen Hegstad Krüger på ankeretappen hadde nesten 40 sekunder ned til nærmeste konkurrent.
Langrenn
Svenskene og russerne reagerer på norsk dominans på Lillehammer: – Synd for sporten
11 TIMER SIDEN

– Tungt

Pål Golberg slo til ut og fikk bare med seg russerne Ilja Semikov og Aleksej Tsjervotkin. Første etappen av sistnevnte hadde blant annet et stavbrekk. Ved veksling skilte det 10,7 sekunder ned til det russiske førstelaget
Emil Iversen klarte derimot ikke kvitte seg med Ivan Jakimotsjkin på det russiske annetlaget. Men de to holdt Jevgenij Belov på det russiske førstelaget på samme avstand,
– Det ble tungt og et jageløp, og jeg klarte ikke å bli kvitt russeren, sa Iversen til NRK.

VM-laget ikke satt

Røthe brukte litt tid på å få en avstand til Andrej Melnitsjenko, men fikk over 40 sekunder på vei inn mot mål på annenrunden. Det var finske Iivo Niskanen som var nærmest, 38,3 sekunder bak. Denis Spitsov hadde også tatt seg forbi landsmannen.
Krüger fikk en sjarmøretappe og slapp ikke russerne Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov inn i posisjon. Ustjugov måtte slippe på den siste runden, og Bolsjunov og Joni Mäki gjorde opp om de to neste plassene bak Norge.
– Ekstremt fornøyd med hvordan vi presterer og gjennomfører stafetten. Vi snakket om å gi neste mann et best mulig utgangspunkt. Stafettlaget i VM er på ingen måte satt. Jeg har mange mann å velge mellom, sa Eirik Myhr Nossum til NRK.
(©NTB)
Langrenn
Sensasjonsseier på Lillehammer:– Flaks at jeg er her i dag
14 TIMER SIDEN
Langrenn
Weng i skyene etter pallplass: – Alt er en bonus
16 TIMER SIDEN