Femdobbelt norsk i Finland – Hegstad Krüger raskest på 10 kilometeren

Publisert 12/11/2022 klokken 12:58 GMT+1

Simen Hegstad Krüger var suveren og vant herrenes 10 kilometer klassisk i den finske langrennsåpningen. Pål Golberg og Martin Nyenget tok 2.- og 3.-plassen.

Simen Hegstad Krüger

Krüger gikk i mål på tiden 24.34,9, 7,8 sekunder foran Golberg på 2.-plassen. Nyenget ble nummer tre, 12,1 sekund bak vinneren.
Didrik Tønseth og Daniel Stock tok 4.- og 5.-plassen foran finske Iivo Niskanen, som endte 21,5 sekunder bak Krüger.
På topp-ti listen var sju av ti norske. Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen endte på henholdsvis 9.- og 10.-plassen.
Tidligere lørdag var tyske Katharina Hennig overlegen på kvinnenes 10 kilometer klassisk. Rennet ble en tysk-finsk duell, hvor Hennig kom seirende ut, 5.2 sekunder foran Krista Pärmäkoski. Kerttu Niskanen endte på 3.-plass, 10.5 sekunder bak Hennig.
Det ble et stort sprang ned til de øvrige løperne. Jasmi Joensuu på 4.-plass var 39.7 sekunder bak vinneren, mens Anna Svendsen fulgte fem sekunder bak der igjen. Silje Theodorsen tok 6.-plassen.
Fredag vant Svendsen sprintrennet i den finske langrennsåpningen. I finalen ble det en knapp spurtseier over Joensuu, som bare var 0,02 hundredeler bak Svendsen. 3.-plassen gikk til Tysklands Pia Fink.