Det ble en solid norsk sprintkvalifisering i Davos. En revansjsugen Johannes Høsflot Klæbo jakter sesongens første verdenscupseier. Ingen kunne matche trønderen i lørdagens prolog til skøytesprinten i Davos.
Klæbo slo franske Lucas Chanavat med 36/100 sekund. Det var 1,76 sekunder ned til Italia-stjernen Federico Pellegrino på tredjeplass.
Hittil har sesongen vært skuffende for Klæbo. I verdenscupåpningen rotet han bort en tilsynelatende klar sprintseier etter en kjempetabbe like før mål. På Lillehammer var han uheldig og brakk staven i semifinalen.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
På distanse har ikke 22-åringen fått det til å sitte slik som han gjorde på samme tid i fjor. Da vant han hele sju av ti verdenscuprenn før jul.
Eirik Brandsdal var fjerde raskest i lørdagens kvalifisering. Kjelsås-løperen hadde 2,21 sekunder opp til Klæbo. Deretter la Sondre Turvoll Fossli og Håvard Solås Taugbøl seg inn på plassene rett bak.
Finn Hågen Krogh la seg på 12.-plass, mens Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 14. Med Kasper Stadaas på 22.-plass gikk samtlige av Norges herresprintere videre til kvartfinalene.

– Ekstremt stolt over at jeg stiller her

På kvinnesiden var Tiril Udnes Weng var raskest av de norske med 6.-plass under prologen i lørdagens skøytesprint i Sveits. Norge stiller med fem løpere i kvartfinalene. Lenge så det ut til at også Silje Øyre Slind skulle ta seg videre, men hun ble til slutt skubbet ned til den sure 31.-plassen.
Mari Eide klarte heller ikke å bli blant de 30 beste. Hun gikk lørdag sitt første verdenscuprenn siden Drammen-sprinten i mars. I sommer mistet hun brått storesøsteren Ida.
– Jeg er ekstremt stolt over hva jeg har gjort og at jeg stiller fra start her i dag, sa Eide til NRK etter lørdagens 36.-plass.
Tiril Udnes Weng var 3,60 sekunder bak prologvinner Sophie Caldwell fra USA, mens tvillingsøster Lotta Udnes Weng endte på 9.-plass.
Deretter fulgte Ingvild Flugstad Østberg som nummer elleve i den sveitsiske høyden.
Maiken Caspersen Falla var bare fjerde best av de norske, men gikk greit videre som nummer 16. Hun var 5,56 sekunder bak Caldwell. Gjerdrum-løperen har vunnet sprintcupen de tre siste sesongene, og lørdag jakter hun sin første verdenscuptriumf i vinter.
I sesongens to første sprintrenn var det ingen norske kvinneløpere på pallen. Julia Belorukova fra Russland vant i Ruka, mens svenske Jonna Sundling var raskest på Lillehammer.
Kathrine Harsem på 27.-plass tok den siste norske kvartfinaleplassen.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47