– Vi har en vurdering av store arrangementer i sin alminnelighet, men det er ikke fattet noen konklusjoner på det, sa fagdirektør Svein Lie på Helsedirektoratets pressekonferanse mandag formiddag.
Onsdag er det sprintverdenscup i langrenn på Konnerud i Drammen, mens verdenscupsirkuset flytter til Holmenkollen til helgen, med konkurranser også i hopp og kombinert.
Lie sier at det må tas en avgjørelse i løpet av få dager.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
I GÅR PÅ 09:29

Generelle råd

Tidligere mandag skrev kommunikasjonssjef Ola Tangen i en redegjørelse til NTB at det ikke er grunn til å endre planene for gjennomføring av skiidrettsarrangementer.
– Det er trygt å samles på arrangementer og det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med en smittet person, ifølge Tangen, som viser til råd fra Folkehelseinstituttet.
I henhold til de generelle rådene vil personer bli bedt om å holde seg hjemme dersom de har vært i høyrisikoområder som Kina, Iran, Sør-Korea og Nord-Italia og selv vært syke eller hatt kontakt med smittede.
Konfrontert med uttalelsene fra Lie i Helsedirektoratet om at arrangementene vurderes avlyst, svarer kommunikasjonssjef Tangen:
– Vi forholder oss til den informasjonen og de rådene vi har fått som nevnt tidligere. Det er ingen annen informasjon vi har fått fra Folkehelseinstituttet per nå.

Åpner for grep

En likelydende melding kom fra Norges Skiforbund mandag ettermiddag.
– På nåværende tidspunkt gjennomføres alle arrangementer som planlagt, skriver medisinsk ansvarlig Ola Rønsen i Norges Skiforbund.
Konkurransene i Holmenkollen samler hvert år titusenvis av tilskuere. Fra arrangørens side åpner man for at grep må vurderes dersom situasjonen tilsier det.
– Skulle risikobildet med hensyn til spredningen og alvorlighetsgraden av COVID-19-sykdom endre seg vesentlig i den norske befolkningen, vil vi følge de rådene som myndighetene til enhver tid gir, skriver kommunikasjonssjef Tangen.
Verdenscuprennene i Holmenkollen innledes etter planen fredag med hoppkvalifisering for menn.
(©NTB)
Sett denne?

Se Kristoffs spurt i Kuurne-Brussel-Kuurne

Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56