Finalen ble en duell mellom den norske sprintdronningen og russiske Natalia Neprjaeva. I siste del var Falla klart best.

Dermed var hun tilbake på pallen etter seks sprintmisser tidligere denne vinteren. Fallas formbeskjed kommer bare en måned før VM i Seefeld.

Langrenn
Northug var ikke ruspåvirket da han ble stoppet av politiet
02/09/2020 PÅ 07:10

– Det har vært en tøff sesong for meg. Nå er jeg bare så glad over å være på pallen. Det er fantastisk, sa den norske stjernen etter seieren.

Tung sesong

Romerikingen har slitt med luftveiene så langt denne sesongen, men nå synes pilene for alvor å peke rett vei. Det gir arbeidsro inn mot sesongens store høydepunkt.

Maja Dahlqvist ble nummer tre i Otepää lørdag.

Den svenske sprintdronningen Stina Nilsson måtte trekke seg fra sprintfinalen i Otepää lørdag som følge av at hun skadet seg i semifinalen.

Nilsson pådro seg en strekkskade i låret i målgangen i semifinaleduellen mot Falla. Etterpå måtte hun ha hjelp i målområdet.

Falla var først over streken av de to.

Stenseth imponerte

Ane Appelkvist Stenseth kvalifiserte seg for en sprintsemifinale for første gang i karrieren. Der ble det imidlertid stopp. Røk gjorde også Anna Svendsen.

Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalene. Jacobsen, som var tilbake i verdenscupen etter sykdomsproblemene hun pådro seg under Tour de Ski, var én av tre løpere som måtte overende i det siste kvartfinaleheatene. Dermed var sjansene spolert.

Harsem gikk inn til 29.-plass i prologen og var kvalifisert for kvartfinalene, men valgte å trekke seg på grunn av sykdom. Varden Meråker-løperen stiller heller ikke til start på søndagens 10 kilometer i klassisk stil i Otepää.

(©NTB)

Langrenn
Skiforbundet: – Ønsker å gi Northug all den støtte og hjelp han trenger
21/08/2020 PÅ 11:26
Langrenn
Northug innrømmer omfattende rusproblem: – Jeg trenger hjelp
21/08/2020 PÅ 10:04