Inne på oppløpet var ankerkvinnen for Norges 1.-lag sjanseløs. Dahlqvist stakk ifra og sørget for at hun og Ida Ingemarsdotter vant lagsprinten i klassisk stil.
Tiril Udnes Weng og Falla endte 1,84 sekunder bak den svenske duoen. Noe av årsaken var at Falla hadde brukt mye krefter på å komme seg helt opp i teten tidligere på etappen.
– Det ble litt rotete, men jeg føler at vi klarer oss ganske bra. Alt i alt er det en god følelse og bedre enn sist. Det må vi ta med oss, sa Falla.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35

Selvkritisk

Tiril Udnes Weng var selvkritisk etterpå og mente at det helt sikkert hadde blitt seier om Anna Svendsen hadde gått på 1.-laget.
Slik skal hun ikke tenke, mente Falla.
– Tiril var den best kvalifiserte, og hun fortjente å gå. Det var en tøff dag i går. Det gikk i ett fra kvart over ti til kvart over seks, og det er litt bingo hvordan dagsformen er etter en slik dag. Jeg synes det er en god prestasjon at vi kjemper oss inn til en 2.-plass, og det er en kjempefin erfaring for Tiril å ta med seg. Det er virkelig noe å bygge videre på, og Tiril er en het kandidat til å få lagsprinten i VM også, hun, sa Falla til NTB.

Tungt

Weng falt i semifinalen og brukte mange krefter på å ta seg opp igjen i feltet da. I tillegg slet hun med festet på skiene.
– Jeg fikk bedre feste til finalen, og da var det lettere å gå mer avslappet på ski. Semifinalen var helsvart. Jeg så mørkt på finalen, og det ble tungt. Jeg skulle gjerne vær litt piggere. Jeg burde ha klart å gå to dager på rad, så det var mer det at jeg var tung i beina. Og i dette sirkuset går ikke det, sa Udnes Weng til NTB.
– Hadde vi hatt Anna (Svendsen) på 1.-laget så hadde det blitt seier. Det er jeg sikker på. Det var jo Maiken som tauet Sverige opp til den 1.-plassen.
Sveriges 2.-lag tok 3.-plassen, mens Norges 2.-lag med Anna Svendsen og Mari Eide, som ledet klart ved siste veksling, endte på 9.-plass etter at Eide stivnet skikkelig mot slutten.
Falla er regjerende verdensmester i så vel individuell sprint som lagsprint. I Seefeld-VM senere i måneden går hun helt sikkert lagsprint for Norge. Hvem makkeren blir er usikkert. Det kan bli Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Tiril Udnes Weng.
Lagsprinten i VM går også i klassisk stil.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47