Verdensmesteren i sprint hadde ingen problemer med å vinne finalen og kom alene inn på oppløpssiden.
– Jeg forsøkte å spare litt krefter inn i den første motbakken og få en god posisjon nedover. Jeg forsøkte å stresse minst mulig og jeg hadde et punkt der jeg skulle eksplodere. Planen fungerte, sa Falla i et intervju med arrangøren.
Norge var representert med tre jenter i finalen etter at både Ane Appelkvist Stenseth og Tiril Udnes Weng gikk videre som «lucky losers» i semifinalene. Stenseth var en tåspiss fra å sikre tredjeplassen som gikk til Sadie Bjornsen. Udnes Weng måtte ta til takke med sjetteplassen.
Lillehammer
Måtte hjelpes ut av målområde med frostsmerter: – Det er så vondt
05/12/2021 PÅ 13:06
Therese Johaug som knapt kom seg videre fra prologen, røk ut i kvartfinalen. Hun var likevel fornøyd med dagens innsats.
– Jeg er veldig godt fornøyd med både prologen og spesielt kvartfinalen. Jeg hadde alle muligheter til å gå fort, men Neprjajeva var et par tideler raskere i dag, sa Johaug til NTB.
Falla er kun med på sprinten i Ruka, men Johaug og de andre norske jentene får nye sjanser til å hevde seg i 10km klassisk lørdag, før de avslutter mini-touren i Finland med 10km fristil jaktstart på søndag.
(©NTB)
Sett denne?
Lillehammer
Klæbo etter seieren: – Følte ikke jeg hadde en kjempedag
05/12/2021 PÅ 11:48
Lillehammer
Dropper Davos: – Får se når jeg er tilbake i verdenscup-sirkuset
05/12/2021 PÅ 11:13