20 år gamle Svahn avgjorde løpet helt på tampen og henviste dermed det svenske 1.-laget, med Stina Nilsson og Jonna Sundling, til 2.-plassen.
– Maja har en så bra rekke resultater i lagsprint. Jeg gjorde bare mitt beste for å holde rekken hennes gående, sa Svahn etter målgang.
Maiken Caspersen Falla og Ane Appelkvist Stenseth måtte nøye seg med 4.-plassen etter at Nilsson satte inn støtet på slutten av nest siste etappe og fikk med seg Dahlqvist.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
Fire lag var samlet i tet inn mot oppløpet. Stenseth klarte ikke å være med helt inn, og da tok sveitsiske Nadine Fähndrich 3.-plassen. Hun gikk sammen med Laurien van der Graaff.
Rennet i Slovenia var preget av et kraftig snøvær, og det begrenset muligheten til å skaffe seg luke tidlig i løpet. Dermed var det nærmest helt jevnt mellom de ti lagene på de første fire av seks etapper.
Både løpere og publikum var dekket av snø underveis, og en oppblåsbar reklamebue ute i løypa falt i bakken og måtte en liten stund holdes oppe av stadionpersonell for at løperne skulle kunne gå igjennom den.
Falla og Stenseth ble slått med 7,58 sekunder av vinneren. Norges 2.-lag med Mari Eide og Tiril Udnes Weng endte på 6.-plass, 12,41 sekunder bak Sveriges 2.-lag.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31