– Jeg er ingen lege, men jeg føler meg ikke så veldig bra. Det går an å føle seg litt tung, men jeg prøver iallfall. Men jeg får ingen gode svar, så det er kanskje litt bekymringsfullt for min del, sa Iversen til norsk presse etter sprinten.
28-åringen fikk tidlig problemer i kvartfinalen og endte sist i sitt heat. Han var i mål nesten ni sekunder bak heatvinner Erik Valnes.
Iversen opplyste at han hadde hatt en dårlig natt etter at han gikk inn til fjerdeplass på lørdagens 15-kilometer. Iversen følte seg daff og tung. Håpet er at det kanskje bare var den såkalte trykken på dag to i høyden som har rammet ham.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Jeg hadde iallfall ikke tenkte å føle meg slik på dag to av Tour de Ski. Det var ikke helt planlagt. Det kan være at det er dag to i høyden, og det er derfor jeg prøver. Vi får prøve, men per nå ser jeg ikke så lyst på det. Jeg må ta en prat med legen og treneren, sa Iversen.

Sesongmålet i fare

Iversen regner likevel med at han drar til Italia etter søndagens sprint. På nyttårsaften står 15 kilometer fri med individuell start på programmet i Toblach. Dagen etter det venter 15 kilometer jaktstart i klassisk stil.
Det verste for Emil Iversen om han må trekke seg fra Tour de Ski, er ikke touren isolert sett. Det verste er at han da går glipp av mange verdenscuppoeng og at sjansen til å vinne verdenscupen sammenlagt minsker radikalt. Det er det som er Iversen største problem.
Å vinne verdenscupen sammenlagt er hans overordnede mål for sesongen.
– I fjor måte jeg bryte Tour de Ski fordi jeg var i for god form med tanke på VM. Hvis jeg må bryte i år på grunn av at formen er for dårlig, er sesongen på en måte litt ødelagt. Det vil være en tung kamel å svelge. Jeg skal ikke si at det er over, men det var en unormal dag i dag.

Frykter sykdomsspredning

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum hadde ikke rukket å snakke med Iversen da han møtte norsk presse etter høydesprinten i Lenzerheide.
– Jeg vet at han var litt slapp i natt. Han har en god dialog med legen Remi Andersen, og det er hviledag mandag. Jeg får koble meg på den diskusjonen nå etterpå. Det blir uansett fullt isolat på ham, sa Nossum.
Nossum sier alltid at de frykter at sykdom kan spre seg og at det er det som de helst vil unngå til en hver tid.
– Sykdom og skader er vår verste fiende, sa landslagstreneren.
Landslagskollega, etappevinner og Tour de Ski-leder Johannes Høsflot Klæbo føler med Iversen.
– Jeg har ikke hørt noe om dette, men jeg får håper for hans del at han ikke er syk. Det gjør seg med en hviledag i morgen, og vi får håpe at han er «back in business» tirsdag. Norge er nok uansett flinke til å ta seg av dette. Jeg blir nok ikke plassert på rom med Emil om han er småskral. Det er jeg ganske sikker på, sa Klæbo.
Også Calle Halfvarsson skal være usikker på om han kan fortsette touren.
– Det er veldig frustrerende. Man føler med ham for man vet hvor hardt han jobber, sier Sveriges landslagstrener Mattias Nilsson til TT.
(©NTB)

Kilde inn til ledelse i superkombinasjonen

Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31