Seieren på 30-kilometeren var hans femte seier på rad denne verdenscupsesongen. Og på en like overbevisende måte som de fire første.
– Hva er denne mannen laget av, nærmest roper Eurosport langrennskommentator Jan Christian Bjørn i det Johannes Høsflot Klæbo gikk over målstreken på Lillehammer etter 30 kilometer emd skibytte søndag.
Ut på den siste runden fikk Martin Johnsrud Sunby en luke på 21-åringen. Men etter en ellevill opphenting, parkerte Klæbo den tolv år eldre konkurrenten i spurten.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– På toppen av langbakken var det mørkt, da var det så tungt for beina mine. Heldigvis klarte jeg å ta meg sammen, sier Klæbo til Eurosport.no etter målgang.
– Han viser at han er aktuell på samtlige distanser i OL. Nå er han favoritt i Tour de Ski om han stiller opp, sier Eurosports ekspertkommentator Åge Skinnstad.
Klæbo slet med å henge på feltet store deler av rennet, men klarte likevel å ta seg sammen mot slutten.
– Planen er å gå skøytesprinten i Toblach så reiser jeg hjem. Så tar vi en vurdering på om jeg skal gå Davos og hva jeg gjør med Tour de ski etter det. Men det får vi ta en vurdering av etter neste helg, sier 21-åringen.
Hans Christer Holund ble nummer tre og Simen Hegstad Krüger tok fjerdeplassen.
16 mann, fem av dem norske var med i teten etter 15 kilometer og skibytte etter god fart på den første 15 kilometeren.
Farten var ikke mindre på skøytedelen. Manificat og Holund prøvde begge å kjøre feltet hardt i motbakkene, men Klæbo klarte å klore seg fast og passerte i tet med to runder igjen.
Det var han også etter 30 kilometer.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31