Landslagstrener Eirik Myhr Nossum var strålende fornøyd med helgen i Finland.
– Vi hadde lyst på dobbeltseier og det fikk vi. Og seks blant topp åtte. Jeg er kjempefornøyd med dagen, sa Nossum til NRK etter sesongens første verdenscuphelg.
Klæbo hadde en ledelse på henholdsvis 16 og 18 sekunder på Iversen og Niskanen før søndagens avsluttende 15 kilometer jaktstart i fri teknikk. Men han måtte se at den jagende duoen hentet ham etter ca. ti kilometer.
Langrenn
Klæbo utklasset alle i sin 50. verdenscupseier: – Jeg trives her
11 TIMER SIDEN
– Jeg prøvde å gå alene og se om det holdt, sa Klæbo til NRK, men kunne konstatere at løpsutviklingen likevel ble til hans fordel.

Ble tatt igjen

Etter å ha økt forspranget med noen sekunder på de første kilometerne, ble Klæbo hentet inn etter rundt 10 kilometer etter at Iversen og Niskanen hadde vekslet på å dra for å innhente verdenscuplederen.
Klæbo la seg sist i trioen og kunne stole på at en sterk spurt ville holde til seier.
To kilometer før mål prøvde finnen å rykke ifra, men begge nordmennene fulgte lett. Like før mål måtte Niskanen også gi tapt for Emil Iversen, som sikret dobbelt norsk.
– Jeg er i kjempeform og jeg har jo lyst til å gi Johannes kamp i verdenscupen i år, sa Iversen, som selv synes han har gjort klare forbedringer i skøyting inn mot sesongstarten.

Holund med best tid

Pål Golberg gikk et solid løp og kom inn som nummer fire. Deretter fulgte Aleksandr Bolsjunov, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Sjur Røthe på de neste plassene.
Hans Christer Holund kunne smile ekstra bredt etter at han stakk av med etappeseieren, som teller som verdenscupseier.
– Det var veldig moro. Jeg fikk sekundering mot Sjur (Røthe) og jeg skjønte at jeg kunne ta seieren. Det gir selvtillit at jeg kan vise at jeg kan fort på 15 kilometer skøyting, sa Holund til NRK.
Erik Valnes gikk seg opp til 12.-plass mens det fortsatt er store spørsmålstegn ved Martin Johnsrud Sundby, som slet seg inn til 15. plass.
(©NTB)
Langrenn
Strålende Klæbo med enkel seier i Ruka: – vil ikke friskmelde seg selv
I GÅR KLOKKEN 16:34
Langrenn
Skadeplagede Klæbo vant sesongåpningen på Beitostølen
19/11/2022 KLOKKEN 12:32