Trønderen var helt overlegen i sprintfinalen i Toblach lørdag og skaffet seg maksimalt med bonussekunder.
Spørsmålet er hva som taler for og imot for at han går hele Touren.
– Det handler om hvordan kroppen kjennes ut fra dag til dag. Jeg kommer til å ta en beslutning om hvor mye det kommer til å koste. Jeg kommer ikke til å ofre alt for å gå hele, men hvis jeg fortsetter i denne duren og ting kjennes bra ut, så kommer jeg til å gå hele, sa en Klæbo i toppform i pressesonen etter lørdagens løp.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Der lå smilet tjukt utenpå 22-åringen. Det er ingen tvil om at sprintformen holder mål så til de grader.
– Jeg tar egentlig bare dag for dag og prøver å ha fokus på det. Nå fikk jeg en bra start, og det handler om å lade om til en ny dag. Det er bonussekunder som skal deles ut og 15 kilometer som du skal gå alene. Det gjelder å være på hogget og være sulten. Jeg skal gjøre så godt jeg kan.
Se video. Saken fortsetter under videoen:

Se video: Klæbo parkerte konkurrentene

Som skapt

– Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier at denne Touren er som skapt for deg?
– Den passer meg greit, og jeg håper å være med oppe der. Det er en lang Tour, mye kan skje og jeg skal gjøre alt jeg kan for å være med på alle renn. Jeg skal ta dag for dag.
Klæbo har ikke gått så mange skirenn den siste tiden. Han var ikke med under verdenscuprennene på Beitostølen tidligere denne måneden. Han vant det siste rennet han gikk, sprinten i Davos 15. desember.
– Jeg har fått gjort en god jobb den siste tiden, og det kjennes bra ut. Jeg skal ta med meg at det går an å være såpass rapp som i dag på en slik kort sprint. Det skal jeg ta med meg.

Usikker

Mens det var uaktuelt for Klæbo å gå Tour de Ski sist år, har det hele tiden hellet mot at det ble Tour de Ski-debut denne sesongen. Den endelige beslutningen om start ble tatt i etterkant av rennet i Davos.
– Det handlet om jeg uansett må trene hardt i denne perioden, og da jeg kan like gjerne gå skirenn som å være hjemme og trene hardt. Det var det vi fant ut, og det er ingenting som er artigere enn å gå skirenn. Da ble valget ganske enkelt, sa Klæbo.
Sprintlandslagstrener Arild Monsen liker det han ser av sin mest spennende løper.
– Det er trygt, godt og stabilt for sprint sin del, og så får vi en pekepinn søndag på hvordan det står til ellers. Jeg tror det ser greit ut. Løpet søndag er nok en av distansene han ser dårligst ut på.
Distansen vi snakker om er 15 kilometer fri teknikk med individuell start. Det er den eneste distansen i årets Tour som trolig ikke blir avgjort i en ren spurt.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47