Det fleste ventet en duell mellom Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby, men Sjur Røthe gikk styggfort og vant 15-kilometeren på Beitostølen søndag.
Vestlendingen taklet den løse snøen best og vant til slutt 11,1 sekunder foran Krüger. Johnsrud Sundby kom inn på tredjeplass 11,8 sekunder bak seiersherren. Røthe klokket inn på 33.45,7 etter halvannen mils skøyting.
– I dag var det litt Sjur-føre. Nå fungerer det bra. Jeg kunne ikke gjort dette uten å være helt hundre prosent, så det var veldig godt å få bekreftelse på det. Selv om det er nasjonal åpning, hadde jeg et veldig stort mål om å bruke dette som en trening inn mot det som skjer her på Beitostølen om tre uker (verdenscup), sa Røthe til NRK etter målgang.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
9 TIMER SIDEN
Omtrent halvveis hadde Sundby 4,9 og 8,8 sekunder ned til henholdsvis Krüger og Røthe, men da skrudde sistnevnte på turboen og var likt med Sundby med fem kilometer igjen.

Sterk

30-åringen fra Voss så seg ikke tilbake og hadde over ni sekunder ned til konkurrentene etter 12,2 kilometer. Deretter suste han inn til en fortjent seier foran forhåndsfavorittene.
– Sjur var fryktelig sterk i dag. Jeg er brukbar fornøyd med egen innsats. Det var mye bedre enn på fredag, så det var iallfall en bra gjennomføring, sa Krüger til NRK.
Også Sundby hyller seiersherren etter søndagens overlegne seier.
– Det er et kjempebra løp. Han går godt på ski. Han er en smart skiløper og går ekstremt teknisk godt når det blir slike føreforhold, sa 34-åringen.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47