Flere av de finske langrennsstjernene gikk glipp av verdenscupsprinten i Davos lørdag. Årsaken var at fire av seks finske utøverne som kunne stille til start, heller valgte å dra på galla på presidentslottet i Finland for å feire landets hundre år med uavhengiget. Dermed rakk ikke løperne å være klare til rennet i Sveits. Krista Pärmäkoski og Anne Kyllönen var de eneste kvinnene fra Finland som gikk sprinten i Sveits.
Det var Expressen som først omtalte saken.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02

– Ikke optimalt

Søndag stilte Finland med full tropp igjen til 10-kilometeren, men for rutinerte Aino-Kaisa Saarinen ble det en tung dag på jobb. Hun ble nummer 35.
– Oppladningen var ikke optimal, fortalte Saarinen til den svenske avisen, mens Pärmäkoski som stod over festen, gikk inn til en sterk tredjeplass, 7.9 sekunder bak vinneren Ingvild Flugstad Østberg.
Saarinen kom til Sveits torsdag, men innrømmer at hun hadde trengt mer tid til å omstille seg til høyden. Hun forteller Expressen at det ikke var noen enkel beslutning å dra på festen til fordel for verdenscuprennet lørdag.
– Det var vanskelig å ta den beslutningen. Men Finland feiret hundre år og det var en ære å få være der. Jeg synes det var viktig, sier den finske langrennsløperen som påpeker at hun la seg tidlig etter gallaen.

Ikke sterkt preget

Kerttu Niskanen gikk heller ikke sprinten lørdag på grunn av feiringen, men taklet omstillingen til Davos' høydenivå bedre enn lagvenninnen. Hun endte på 7. plass på dagens 10-kilometer fristil, like foran det svenske håpet Charlotte Kalla, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 10. plass. De øvrige finnene endte på 18., 19., og 37. plass, så laginnsatsen virket ikke å være sterkt preget av gallaen på presidentslottet.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41