Cologna startet det nye året som han avsluttet det gamle. I strålende vær gikk den sveitsiske 31-åringen inn til sin annen strake seier i touren. Søndag vant han den klassiske 15-kilometeren, som var hans første verdenscuptriumf på nesten tre år.
Til stor jubel fra hjemmepublikummet sikret Cologna seieren 17,6 sekunder foran Ustjugov. Inntil søndag hadde han ikke vunnet på sveitsisk jord, men nå står han plutselig med to strake.
Cologna leder Tour de Ski med 22,6 sekunder. Han fikk fem bonussekunder mer enn Ustjugov.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
8 TIMER SIDEN
Ustjugov gikk ut først med et marginalt forsprang (1,6 sekunder) på Cologna. Russeren så ut til å gi bort mye tid på skøytejaktstarten, men klarte å begrense det verste tapet mot slutten.
Cologna og Ustjugov gikk sammen de fire første kilometerne, men sistnevnte klarte ikke å henge med da Cologna rykket og satte inn et skikkelig magadrag. I løpet av under én kilometer doblet sveitseren luken til rivalen (fra 7,3 til 19,3 sekunder).
Derfra og ut hadde Cologna full kontroll. Aleksander Bolsjunov tok den siste pallplassen mandag. Sundby holdt seg i en gruppe sammen med Hans Christer Holund. Lenge var de over minuttet bak Cologna, men tok innpå mot slutten.
Til slutt var Sundby i mål som nummer seks. Han var 48,1 sekunder bak vinnertiden. Før etappen var den norske veteranen 39 sekunder bak den daværende Tour-lederen Ustjugov.
Holund la seg rett bak sin landsmann og tok 7.-plassen.
(©NTB)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56