24-åringen fra Malung tok en kraftig revansje etter det som skjedde i Davos sist år. Da falt hun i prologen og kom ikke til finalen.
Lørdag var svensken tilbake og gjentok seieren fra 2015. Nilsson var best i finalen, men ble presset hardt av Maiken Caspersen Falla på oppløpet. Nilsson tok det så vidt.
– Jeg var sterk i hele dag, og jeg følte meg ganske trygg på at jeg ville slå Maiken i dag, sa Nilsson i intervjuet med FIS i målområdet.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Amerikanske Kikkan Randall (36( tok 3. plassen.

Fornøyd

– Jeg ble nummer to, og det får være godkjent for helga, sa Falla til TV 2.
Landslagstrener Roar Hjelmeset trillet også et greit terningkast etter løpet.
– En bra dag. Vi hadde to i finalen, og Maiken gjorde i hvert fall et bra løp. Nærmere er det ikke mulig å komme, og det er nærmere enn hun har vært i lignende finaler i skøyting på en stund. Maiken hadde en plan om å gå forbi den siste bakken, og det er mulig at det hadde vært bedre om hun hadde lagt seg i rygg, sa Hjelmeset til NTB.
Ingvild Flugstad Østberg var nummer to i prologen, men fulgte ikke helt opp. Hun ble hektet av i finalen og kom inn til 5.-plass.
– Dette føltes bedre enn 4.-plassen i Lillehammer. Det tar jeg med meg videre, sa Østberg til TV 2.

Debut

Thea Krokan Murud ble slått ut i semifinalen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Mari Eide ble alle utslått i kvartfinalen.
– Veldig bra av Thea å bli nummer 12 i hennes første renn i et verdenscuprenn på internasjonal kvote, sa Hjelmeset.
– Heidi sa selv at hun ikke er i form, men hun var nummer to senest i Lillehammer sist helg da, konkluderte Hjelmeset om den saken.
Marit Bjørgen valgte å stå over sprinten. Hennes erstatter, Anne Kjersti Kalvå, ble forkjølet og kunne ikke stille i rennet.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41