Kalla var sjanseløs da Johaug skrudde opp tempoet etter 2,5 kilometer. Kalla falt til slutt ut av pallen og ble distansert med 25 sekunder i selve løpet. Og det klarte Johaug selv med bakglatte ski.
I pressesonen var den svenske jenta så skuffet at hun brast ut i gråt. Heidi Weng kom trøstende til.
– Therese er en bedre skiløper enn meg, sa Kalla før hun til slutt ikke orket å svare på flere spørsmål.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Therese Johaug skjønte reaksjonen til sin svenske kollega.
– Jeg skjønner henne kjempegodt. Det er ikke noe moro å gå ut som nummer én og havne rett utenfor pallen. Hun var nummer to i Kuusamo og nummer tre her i går. Det er følelser som kommer når du er i mål og det glipper helt mot slutten.
Norges landslagstrener Ole Morten Iversen kjenner Kalla godt fra tiden sin som trener i Sverige.
– Hun er litt sånn. Når hun er veldig fornøyd er hun veldig blid, og når hun er skuffet er hun langt nede. Det skjønner jeg godt. Charlotte kommer tilbake, hun. I dag var det Therese som var best og kom først, konkluderte Iversen.

Krevende

– Hun sier at du er en bedre skiløper?
– Ja. Hun slapp, og jeg fikk noen meter. Jeg prøvde bare å gå jevnt hardt, for jeg visste at Ebba (Andersson) og Ingvild (Flugstad Østberg) kom sterkt der bak.
Johaug forteller at hun og Kalla hadde avtalt å bytte på drajobben.
– Jeg synes at hun åpnet hardt, og vi hadde avtalt at vi skulle bytte på å dra. Jeg gikk i tet, og hun hadde alle muligheter til å henge seg på. Jeg skjønte at hun var sliten.
– Hvor mye ekstra krefter måtte du bruke fordi du hadde bakglatte ski?
– Jeg skal innrømme at det var et krevende føre. Jeg testet skiene rett før start, og da hadde jeg feste. Plutselig snudde det, og det ble mer snø i været. Jeg tenkte at jeg bare måtte gjøre det beste ut av de skiene jeg hadde. Jeg kunne ikke irritere meg over det.

Usikker

Johaug har vunnet alle de fem distanserennene hun har gått siden comebacket og er selvsagt storfavoritt til å vinne tremila på Beitostølen neste helg også.
For første gang etter comebacket kunne hun ikle seg den gule vesten som bevis på at hun leder verdenscupen sammenlagt.
– Jeg synes at jeg ligger bra an, men jeg føler at jeg fortsatt har mer å hente teknisk.
30-åringen fra Dalsbygda er usikker på om hun er blitt en bedre skiløper enn hun var før hun ble utestengt for brudd på dopingreglementet.
– Det er vanskelig å si om jeg er blitt en bedre skiløper. Jeg synes at jeg holdt et veldig høyt nivå den siste sesongen jeg gikk, spesielt de rennene jeg gikk før jul. Jeg synes at jeg gikk fort både i Kuusamo og Lillehammer for tre år siden. Det kan hende at jeg er på samme nivå nå også. Det er vanskelig å si ut fra nivået på resten. Men teknisk sett føler jeg at jeg har litt å gå på.
(©NTB)

Se video: Johaug smadret konkurrentene

Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47