Ingen kunne gjøre noe med den russiske bjørnen Aleksandr Bolsjunov som knuste resten av feltet på mennenes 15 kilometer jaktstart i klassisk i Toblach. Dermed overtok han den gule ledertrøya og er 16 sekunder foran Sergej Ustjugov i sammendraget. Klæbo ligger 26 sekunder bak, etter å ha gått seg opp til en 10. plass på onsdagens etappe av Tour de Ski.
– Det er ikke så mye å skryte av i dag heller dessverre. Alt i alt er det to fryktelige dager, sa Klæbo om løpet til NRK.
En skuffet Klæbo tror dermed at sjansene om sammenlagtseier er over.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
I GÅR PÅ 06:17
– Ja det gjør jeg nok. Det hjelper lite å ta igjen ti sekunder på Ustjugov når jeg taper det dobbelte til Bolsjunov. Jeg skal ha noen fryktelige gode dager hvis dette skal gå, sa Klæbo.

Russisk dominans

Sergej Ustjugov gjorde som på mandag og gikk raskt ut fra start, med henholdsvis 9,7 og 12,4 sekunder ned til lagkameratene Ivan Jakimusjkin og Bolsjunov. Men det tok ikke lang tid før Bolsjunov og svenske Calle Halfvarsson hentet inn mannen i gul trøye, som så ut til å slite med glatte ski.
Bolsjunov, som var nærmest lagkameraten i sammendraget før onsdagens etappe, fikk luke når det nærmet seg ti kilometer. Han fortsatte å avansere og i mål klarte han å holde igjen for Ustjugov, som gikk inn til en 2.-plass, 13,7 sekunder bak. Finske Ivo Niskanen gikk inn til tredjeplass 24, 8 sekunder bak.

Tre norske blant topp ti

Klæbo som raste ned på resultatlistene på tirsdagens 15 kilometer i klassisk, hadde en vanskelig oppgave med å hente inn Bolsjunov i kampen om den gule ledertrøya. Men med et flott løp gikk han seg opp flere plasseringer underveis. Etter fem kilometer var han 46 sekunder bak. I mål gikk han inn 10.-plass.
Sjur Røthe ble beste nordmann på en sjetteplass. Hans Christer Holund fulgte like bak og sikret sjuendeplassen.
(©NTB)

Kobayashi med femte strake seier i Hoppuka

Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31