Bolsjunov startet dagen drøye 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen og 40 sekunder foran Sjur Røthe etter lørdagens fristil.
Den avstanden gjorde at russeren ikke hadde noen problemer med å vinne jaktstarten i klassisk. Tour de Ski-vinneren har vært uhyre sterk den siste tiden og fortsatte å øke avstanden til nærmeste konkurrent.
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, men kampen om pallplassene varte helt til mål. Der var Johannes Høsflot Klæbo sterkest i spurten og knep annenplassen foran landsmann Simen Hegstad Krüger som ble nummer tre.
Niskanen, som gikk ut som nummer to, hadde det langt vanskeligere i sporet og slet i tillegg med dårlige ski. Det gjorde at Røthe tidlig fikk kontakt med finnen som startet 16 sekunder foran. Allerede etter fem kilometer hadde Røthe tatt igjen Niskanen.
Bak dem jaktet både Simen Hegstad Krüger og Klæbo. Begge startet over minuttet bak vinneren Bolsjunov, men sammen kunne de hjelpe hverandre til å hente inn Røthe og Niskanen.
Etter ti kilometer var de tre norske samlet og Niskanen beit seg på og holdt følge nesten helt til mål, men på spurten var han sjanseløs.
På oppløpssiden var Klæbo sterkest og ledet an hele veien til mål. Bak han fulgte Krüger som tok tredjeplassen foran Røthe. Niskanen hadde ikke sjans og var nesten ti sekunder bak de norske ved målgang.
Annenplassen sikrer viktige poeng for Klæbo i kampen mot Bolsjunov i verdenscupen. Russeren med den gule ledertrøyen leder stadig, men på dagens etappe viste Klæbo styrke.
(©NTB)

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56
Langrenn
Skiforbundet anker diskvalifikasjonen av Klæbo på VM-femmila
09/03/2021 PÅ 15:45