Unnskyldningen er offentliggjort i en pressemelding fra Det russiske skiforbundet mandag kveld. Den er gjengitt av Det internasjonale skiforbundet (FIS).
«På vegne av Det russiske skiforbundet beklager Alexandr Bolsjunov og Jelena Välbe Alexandrs reaksjon mot Joni Mäki under mennenes stafett i verdenscupen i Lahti, Finland», heter det der.
Fra russisk hold opplyses det at det er opprettet kontakt med den finske leiren i sakens anledning.
Langrenn
Svenskene og russerne reagerer på norsk dominans på Lillehammer: – Synd for sporten
10 TIMER SIDEN
«Fiendtlighet er ikke en del av ånden til det russiske laget, og vi setter stor pris på fair play i alle former. Alexandr Bolsjunov ba derfor Joni Mäki om unnskyldning, og et offisielt unnskyldningsbrev ble sendt til det finske skiforbundet av det russiske skiforbundet», heter det videre i pressemeldingen.

Disket

Nå håper russerne at fokuset på det sportslige igjen kan overta nyhetsbildet.
Russland ble diskvalifisert fra stafetten søndag etter hendelsen der Bolsjunov reagerte med sinne da Finlands Mäki la seg inn foran ham på oppløpet.
Russeren slo etter finnen med staven, og deretter kjørte han rett på Mäki i målområdet. Finnen gikk rett i bakken, og mandag opplyste det finske skiforbundet at Mäki hadde vært til undersøkelser for smerter i hånda.
Juryen i Finland mente at Mäki var i sin fulle rett til å skifte korridor på oppløpet, og at hjemmenasjonens ankermann således ikke gjorde noe galt.
Russiske representanter var ikke enig i den konklusjonen.

Anmeldelse

Mandag ble det også kjent at finsk politi hadde mottatt en anmeldelse i saken. Om det blir innledet etterforskning mot Bolsjunov er samtidig ikke kjent.
I den norske leiren ble det reagert sterkt etter søndagens episode. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum var klar på at han aldri hadde sett maken til Bolsjunovs oppførsel i skisporet tidligere.
Om eller i hvilken grad Det internasjonale skiforbundet (FIS) kan komme til å straffe russeren er ikke kjent.
(©NTB)
Langrenn
Sensasjonsseier på Lillehammer:– Flaks at jeg er her i dag
13 TIMER SIDEN
Langrenn
Weng i skyene etter pallplass: – Alt er en bonus
15 TIMER SIDEN