Charlotte Kalla gikk ut først etter 10-kilometeren i fri teknikk lørdag, men svensken ble fort tatt igjen av det norske toget som kom like bak.
Til slutt var den rutinerte skidronningen suveren.
– Etter gårsdagens løp var jeg usikker på hvordan formen min var. Planen min var å tette luken til Kalla mot slutten på den første runden, og det klarte jeg. Det er flott å vinne igjen og ta en liten julepause med seier, sa Bjørgen etter seieren.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33

Tettet luken

Hun gikk ut 22 sekunder etter Kalla, men ble raskt en del av en gruppe bestående av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.
Ragnhild Haga gikk ut som nummer to, men fikk det for tøft da Bjørgen gikk fram i tet og satte fart. Da var det bare Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng som maktet å holde følge.
På oppløpet var 37-åringen sterkest og Ingvild Flugstad Østberg måtte nøye seg med annenplass. Heidi Weng spurtet inn til tredjeplass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga fulgte like etter og fullførte femdobbelt norsk.

God laginnsats

Charlotte Kalla fikk det tøft søndag, og endte på sjetteplass, 41 sekunder bak Bjørgen.
Hun måtte se fire andre norske kvinner passere målstreken før henne.
– Det var solid laginnsats i dag. Charlotte så ut til å slite med festet og da vi tok henne igjen forsøkte vi å holde høy fart. Jeg følte meg utrolig bra, hadde gode ski og dagsformen var som den skulle, sa Flugstad Østberg.
(©NTB)
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41
Langrenn
Hattestad gir seg – dobbel trenerjakt for langrennskvinnene
28/03/2022 PÅ 09:44