GÅSBU/OSLO(Eurosport.no): Marit Bjørgen har vært uslåelig så langt under NM og jaktet sin tredje seier under NM på Gåsbu lørdag. For langrennsdronninga tok kontroll på feltet under 15 km fellesstart med skibytte og lå i fronten av feltet.
Etter skibyttet halvveis i løpet fikk Bjørgen sammen med Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Silje Øyre Slind en luke ned til resten av feltet som etter hvert sprakk.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
Det ble en duell mellom de tre største favorittene etter at Silje Øyre Slind slapp gruppen. Jacobsen lå i front inn i den siste bakken, men fikk ikke avstand til de to konkurrentene.
Det ble spurt og der viste Marit Bjørgen frem kjempekreftene og spurtet inn til et nytt NM-gull. Det tredje under årets NM på Gåsbu og nummer 24 totalt. Jacobsen ble nummer to, mens Haga ble nummer tre. Full uttelling så langt for Bjørgen på Gåsbu.
– Det er det beste jeg har gjort i vinter. Å klare å avgjøre løpet på slutten er jeg veldig fornøyd med, sier Bjørgen.
Langrennsdronningen mener hun har fått gode svar under NM og gir konkurrentene en liten advarsel før OL. Formen mener hun er like god i år som i fjor før VM. Da endte hun opp med fire VM gull. Lørdag gjennomførte hun et godt løp taktisk.
– Jeg synes det ligner mye på slik det var i fjor. I dag er løypa litt i det letteste laget. Jeg gjorde mye jobb og lå en del i front. Jeg er godt fornøyd, sier Bjørgen til Eurosport.no.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41