– Marit er i form, det er ingen som klarer å holde teknikken hele veien gjennom dagens renn og da vinner man mye tid, sier Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud.
Det ble en duell mellom Marit Bjørgen og Charlotte Kalla på dagens 10 kilometer klassisk. Charlotte Kalla ledet med 11 sekunder på åpningspunktet, men var bare noen tideler foran Bjørgen på det neste punktet.
To kilometer før mål var Kalla ett sekund foran Bjørgen, som hadde avsluttet knallsterkt fra et tidligere startnummer.
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31

Åttende strake seier

Men den svenske jenta klarte ikke å følge den råsterke avslutningen til Bjørgen. I mål var Kalla 17 sekunder bak, og åtte små tideler foran Ingvild Flugstad Østberg som også avsluttet sterkt og tok tredjeplassen.
Bjørgen slo dermed tilbake etter en sjokkåpning der hun røk ut av prologen på sprinten fredag med dårlige ski. Bjørgen vant dermed sitt åttende strake renn i klassisk på distanse. Heidi Weng tok fjerdeplassen 34 sekunder bak Bjørgen, mens Ragnhild Haga gikk inn til sjetteplass.

Kalla leder sammenlagt

Hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var regnet som favoritt i minitouren sammenlagt etter gårsdagen, men hadde tapt hele forspranget sitt på det første passeringspunktet.
Som fredag var det vanskelige smøreforhold, men lørdag hadde det norske smøreteamet en langt bedre dag. Charlotte Kalla leder nå minitouren sammenlagt og går først ut på søndagens avsluttende jaktstart over 10 kilometer fri.
(©NTB)
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56
Langrenn
Skiforbundet anker diskvalifikasjonen av Klæbo på VM-femmila
09/03/2021 PÅ 15:45