– Marit er i form, det er ingen som klarer å holde teknikken hele veien gjennom dagens renn og da vinner man mye tid, sier Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud.
Det ble en duell mellom Marit Bjørgen og Charlotte Kalla på dagens 10 kilometer klassisk. Charlotte Kalla ledet med 11 sekunder på åpningspunktet, men var bare noen tideler foran Bjørgen på det neste punktet.
To kilometer før mål var Kalla ett sekund foran Bjørgen, som hadde avsluttet knallsterkt fra et tidligere startnummer.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02

Åttende strake seier

Men den svenske jenta klarte ikke å følge den råsterke avslutningen til Bjørgen. I mål var Kalla 17 sekunder bak, og åtte små tideler foran Ingvild Flugstad Østberg som også avsluttet sterkt og tok tredjeplassen.
Bjørgen slo dermed tilbake etter en sjokkåpning der hun røk ut av prologen på sprinten fredag med dårlige ski. Bjørgen vant dermed sitt åttende strake renn i klassisk på distanse. Heidi Weng tok fjerdeplassen 34 sekunder bak Bjørgen, mens Ragnhild Haga gikk inn til sjetteplass.

Kalla leder sammenlagt

Hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var regnet som favoritt i minitouren sammenlagt etter gårsdagen, men hadde tapt hele forspranget sitt på det første passeringspunktet.
Som fredag var det vanskelige smøreforhold, men lørdag hadde det norske smøreteamet en langt bedre dag. Charlotte Kalla leder nå minitouren sammenlagt og går først ut på søndagens avsluttende jaktstart over 10 kilometer fri.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41