GÅSBU (Eurosport.no): Lørdag gikk Marit Bjørgen i mål til nok et NM-gull på distansen fellesstart med skibytte for kanskje aller siste gang.
Ikke bare fordi 37-åringen ikke ville gi et klart svar på om hun fortsetter karrieren, men også fordi fellesstart med skibytte er en av øvelsene Langrennskomitélederen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil vurdere om distansen skal fjernes fra mesterskapsprogrammet fra neste sesong.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02

Tror på gammeldags jaktstart som erstatter

Til tross for at hun tok ett av sine fire gull på akkurat denne distansen under VM i Lahti forrige sesong, har ikke Bjørgen noe imot FIS sitt forslag.
– Jeg tror nok det går bra. Da kommer det nok en annen distanse, om det blir gammeldags jaktstart eller hva det nå blir, sier Bjørgen til Eurosport.no.
Lørdagens NM-gull var hennes 24. og hennes sjette på distansen. Til tross for at hun synes det er greit at distansen strykes fra mesterskapsprogrammet, er det noen av endringene FIS vurderer som hun ikke er like positiv til.
– Det er viktig å ikke forandre for mye. Man må se på interessen, det er viktig, det handler om den økonomiske delen i verdenscup og mesterskap. Man må følge utviklingen, men man skal heller ikke forandre for mye.
(Artikkelen fortsetter etter bildet!)

k

Foto: Scanpix

– For ressurskrevende

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en andreplass under lørdagens renn. Heller ikke hun vil savne distansen i fremtiden.
Hun trekker frem at det er svært vanskelig å arrangere konkurransen på en god måte i og med at den krever et stor stadion der man får plass til alle som skal bytte ski i tillegg til en klassisk terrasse og en for skøyting. Det er det ikke så mange arenaer som kan tilby.
Hun trekker også frem at det krever mye av løpere og støttespillere under NM.
– Det er veldig ressurskrevende for alle smørerne. En ting er for oss, men for klubbene, det å stelle i stand både klassisk og skøyteski på en dag som denne til alle løperne er ganske krevende. På verdenscupnivå finnes det nesten ikke flere steder man kan arrangere det fordi det krever så mye plass. Jeg ser absolutt argumentene for å ikke ha det. Men om konsekvensen blir at man mister en øvelse i VM og OL så er det kjedelig, sier hun og legger til:
– Øvelsen har jo ikke levd opp til intensjonen. Intensjonen var at klassiskløperne skulle gå ifra også skulle skøyteløperne komme og ta dem igjen. Sånn har det jo ikke blitt i det hele tatt.
FIS skal også vurdere å fjerne en annen distanse, nemlig klassisk sprint. Det har ikke blitt like godt mottatt.
– Det sitter mye lengre inne å kutte ut den distansen, konkluderer Uhrenholdt Jacobsen.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41