• Se «Pyeongchang 2018 - Tidenes norske OL» på Eurosport Player og TVNorge lørdag 22. desember kl. 22.30
OL i Pyeongchang gjorde Marit Bjørgen til tidenes mestvinnende vinterolympier.
I løpet av sin mangeårige karriere har hun deltatt i fem olympiske leker og vunnet hele åtte gull, fire sølv og tre bronse.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Og det var det aller siste rennet, i hennes siste OL, som ga henne tronen.
Det har nå gått rundt ti måneder siden Marit Bjørgen krysset målstreken alene på 30 kilometeren, men fortsatt den dag i dag sliter hun med å forstå sine egne prestasjoner. Det forteller hun i TVNorges OL-kavalkade «Pyeongchang 2018 - Tidenes norske OL».
– Det er vanskelig å skjønne og ta innover seg. Når jeg ser så gode navn på listen under meg, da tenker jeg at jeg har gjort noe stort.
Videre sier hun at i hennes øyne er hun «bare Marit».
– Det er ikke noe jeg tenker på til vanlig. Det er vanskelig å skjønne, for jeg føler jo at jeg bare er Marit, men andre rundt meg er nok mer opptatt av det.
I OL-kavalkaden forteller 38-åringen om hvordan hun opplevde konkurransen i februar. Rammene for hennes siste renn i et mesterskap kunne knapt vært bedre, med solskinn og klisterføre, akkurat som Bjørgen ønsket seg.
I forkant av 30 kilometeren avslører skidronningen noe hun ikke fortalte de rundt henne.
– Jeg sa til meg selv, ikke til noen andre , at «i dag skal du vinne, Marit».
Og slik gikk det. Da både seieren og tittelen som tidenes mestvinnende vinterolympier var sikret, kom følelsene. Bjørgen forteller nå at det var flere årsaker til det.
– Det var masse følelser. Det å lykkes der og da, jeg visste det var mitt siste mesterskap og jeg visste at jeg skulle hjem til Marius. Så det var mye, mye følelser.
I kavalkaden får Bjørgen se sin egen målgang, og seiersintervjuet med Eurosport. Vibeke Skofterud, som gikk bort i sommer, var Eurosports langrennsekspert under lekene, og var med i intervjuet som vises. Bjørgen blir tydelig rørt av det hun får se.
– Det er sterkt å se det! Det er det. Det var en fantastisk dag, og å endelig lykkes. Jeg visste jo at det var mitt siste mesterskap. Så det er sterkt å se tilbake på det. Og ikke minst Vibeke, som var der. Som jeg sa i intervjuet vi så, hvis det var en stemme jeg hørte på hver runde så var det Vibeke sin.
  • Se «Pyeongchang 2018 - Tidenes norske OL» på Eurosport Player og TVNorge lørdag 22.12 klokken 22.30
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47