BEITOSTØLEN/OSLO (Discovery):
Etter at fredagens sprint på Beitostølen ble avlyst, skal det nå jobbes for å gjøre løypene klar for lørdagens klassiskdistanser.
– Nå er det ganske krevende på stadion. Det er ikke så mye stadion igjen, sier arrangementssjef Terje Lund, som beskriver skiområdet på Beitostølen som «en slagmark».
Langrenn
Svenskene og russerne reagerer på norsk dominans på Lillehammer: – Synd for sporten
15 TIMER SIDEN
Avgjørelsen om at fredagens sprint ble avlyst kom allerede kl. 08:00 fredag morgen. Torsdag kveld ble det varslet at rennet kunne bli avlyst. Enkelte vindkast ble spådd en styrke helt opp i 31 meter i sekundet.
Den kraftige vinden på Beitostølen har gjort at flere trær har veltet over løypa. Det skal også ha kommet stein i løypa på grunn av vindkastene. 10 centimeter med snø har forsvunnet og klokken 16 er det dugnad for å plukke stein.
– Klokken 20:00 skal vi prøve å rigge stadion på ny i håp om at vi får gjennomført. Da blir det fire dagers arbeid på ny, fortsetter arrangementssjefen.
Værprognosene er bedre i morgen. Det er spådd omtrent halvparten av den vinden som var fredag, men uværet har skapt så store problemer at også lørdagens renn kan være i fare.
– Vi har mer enn nok med å få gjennomført, så foreløpig er det ikke noen endringer.
– Hvis det ikke blir renn i morgen, blir det nye vurderinger, kommer det fra juryen til et samlet pressekorps.
LES OGSÅ: Mister trolig verdenscupåpningen etter avlysningen på Beitostølen

Ønsker sprint

Tidligere fredag sa både Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen til NRK at de heller vil gå sprint enn 15 km fristil. Dermed var deres ønske at sprinten erstatter den planlagte distansen på søndag.
– Hvis det er et massivt ønske om endring, må vi sette oss ned og diskutere om det er mulig, sa arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund til kanalen.
Ønsket splitter Ski-Norge. Ola Kvisle i Team Norconsult mener OL-øvelsene bør prioriteres på bekostning av fristildistansen, mens Team Elon Vest-trener Eivind Arne Bjaaland er blant de som mener arrangøren bør stå på sitt, og kjøre det planlagte programmet.
Nå gjenstår det å se om den andre av de to OL-distansene kan gjennomføres som planlagt.
Slik var det opprinnelige programmet til helgens sesongåpning:
Fredag - sprint
Lørdag - 10 km/15 km klassisk
Søndag - 10 km/15 km fristil

Gleder seg til brødreduell: – Skulle gjerne hatt med han på oppløpet her

Langrenn
Sensasjonsseier på Lillehammer:– Flaks at jeg er her i dag
18 TIMER SIDEN
Langrenn
Weng i skyene etter pallplass: – Alt er en bonus
19 TIMER SIDEN