– Drømmen om revansje i OL ble knust for min del. Det er jo «bare» et OL, men leit likevel, skriver hun i instagram-innlegget.
Hun takker også sin lagvennine Anne Kjersti Kalvå, som også mistet OL på grunn av koronasmitte, og sin egen familie i innlegget.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
– Jeg vil spesielt gi en takk til familien min og Anne Kjersti. Vi har ledd, felt tårer, vært irriterte og frusterte sammen. Min redningskvinne på turen.
Nå ser hun frem mot avslutningsrennene i verdenscupen.
– Nå er det forhåpentligvis flere World Cup-renn igjen, og da skal jeg være klar til kamp.

– Utrolig kjedelig

– Utrolig kjedelig for Heidi. Dette er ikke sånn vi hadde håpet at det skulle ende, men jeg skjønner jo hvorfor det ble sånn, men det er utrolig leit uansett, sier Discoverys langrennsekspert Tor-Arne Hetland.
– Kanskje kunne hun fått til noen gode resultater her, men nå gjelder det å rette fokus mot verdenscuprennene etter OL
– Det virker som hun er ved godt mot?
– Det er nok med tungt hjerte at hun må gi avkall på den store drømmen. Det er nok veldig vanskelig for henne å sette ord på den skuffelsen. OL er jo noe som hun har jobbet mot i lang tid. Vi for bare håpe at viruset ikke har satt noen varige men.
Hetland er nå veldig spent på hva som kommer til å skje med Simen Hegstad Krüger, som også ble smittet av korona i forkant av mesterskapet og som har et håp om å rekke OLs siste distanse, femmila
– Jeg er spent på hva som skjer med Kruger nå. Jeg regner med at vi får en oppdatering på han fra landslaget ganske snart.
Saken fortsetter under videoen:

Krüger har ikke gitt opp håpet: – På riktig vei

For kort tid

– Det viser seg at det har tatt lengre tid enn vi hadde håpet på å få Heidi OL-klar etter en covidinfeksjon, sier langrennssjef Espen Bjervig.
Det vil heller ikke bli sendt en erstatter for Weng til Kina.
– Grunnet covid-restriksjoner og testrutiner i Kina, blir det heller ikke aktuelt å sende en erstatter for Heidi. Med den erfaringen vi nå har med usikkerhet rundt testing etter karantene, blir det for kort tid og dermed uforsvarlig med tanke på høydeakklimatisering å sende erstatter, forteller Bjervig.
Weng har bronsen på 15 kilometer skiathlon i 2014 som beste OL-resultat. For fire år siden fikk hun ikke gå kvinnestafetten som Norge vant. I Beijing-lekene ville hun vært et sikkert kort på det norske laget.
30-åringen fra Ytre Enebakk hadde flere oppløftende resultater i ukene før OL. Hun endte blant annet på pallen som treer sammenlagt i Tour de Ski.
Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55