Populære sporter
All sport
Vis alt

Svensk langrennsekspert er kritisk til den norske bredden i OL: – Aldri vært svakere

Joakim Miøen

Oppdatert 11/02/2022 klokken 09:02 GMT+1

Den svenske langrennseksperten Anders Blomquist er ikke nevneverdig imponert over det norske damelaget i Beijing, ser man bort fra suverene Therese Johaug.

Klæbo om Iversen-vrakingen: - Har ikke latt det påvirke meg

  • Se Klæbo jakte medalje på 15-kilometeren på discovery+
– Det norske laget er nok det svakeste jeg kan huske at jeg har sett i et mesterskap, sier Anders Blomquist (61) til SVT angående den kommende damestafetten.
Den tidligere svenske langrennsløperen er blant annet kjent for å ha vunnet Vasaloppet og har vært skiekspert på svensk TV i en årrekke.
Lørdag skal kvinnene ut på 4x5 kilometer. Og ser man bak Therese Johaug har det vært langt ned på listene til de andre norske jentene.
Han trekker fram at Heidi Weng er hjemme i Norge og at Maiken Caspersen Falla og Helene-Marie Fossesholm ser ut til å være i svak form. Blomquist ser for første gang på lang tid Norge som en outsider.
– Nå vet jeg ikke hvem som kommer til å starte, men uansett så har de store problemer. De har Johaug og er ikke ute, så klart, de kan være med og kjempe. Men de er mer i utfordrerposisjon, noe de ikke pleier å være, sier Blomquist videre til den svenske kanalen.

Svake resultater

Therese Johaug har vist kanonform i Beijing og står allerede med gull på 15- og 10-kilometer. Men det har vært langt ned til de resterende norske.
På 10-kilometeren endte de resterende norske som nummer 21 (Tiril Udnes Weng), 25 (Lotta Udnes Weng) og 44 (Mathilde Myhrvold).
– Helt OK. Det er litt kjedelig at det ikke blir bedre, men jeg går det jeg kan og i dag var jeg ikke bedre. Man må bare stikke fingeren i jorda og si at man ikke er bedre, sa Lotta Udnes Weng etter innsatsen etter 10-kilometeren.
På 15-kilometeren endte de resterende norske som nummer 18 (Helene-Marie Fossesholm) og 29 (Ragnhild Haga).
– Det var helt OK. Jeg ga det jeg hadde og bedre var jeg ikke i dag rett og slett. Jeg har ingen unnskyldninger, sa Fossesholm etter OL-debuten på 15-kilometeren.
Sprinten gikk uten norske innslag i finalen.
Sett denne?
picture

Hyller «maskinen» Johaug: – Skulle gjerne vært i kroppen hennes for én dag

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame