32-åringen slo gjennom internasjonalt i verdenscupåpningen på Sjusjøen helt tilbake i 2011, og har i en årrekke vært Sveriges største skistjerne.
Til tross for at han mangler de aller største seirene, har vært en tøff konkurrent – for blant annet Petter Northug.
I fjor ble det en fiaskosesong for veteranen, etter problemer med bihulene og penicilinkur i over en måned. Kroppen lystret ikke og etter å ha brutt et av VM-løpene i Oberstdorf, reiste han hjem.
Beijing 2022
Nå starter OL-sesongen: – Hun er tidenes beste
26/11/2021 PÅ 07:17
Sesongen ble avsluttet allerede i februar – samme måned som OL i Beijing arrangeres denne sesongen.
– Formen er OK, ikke så mye mer enn det. Ikke dårlig, ikke superbra, egentlig. Den er der jeg vil at den skal være. Den har vært ganske dårlig gjennom sommeren, men jeg er i gang og det ser bra ut nå. Jeg må vise resultater, men samtidig vil jeg ikke til OL med dårlige resultater uansett. Det blir spennende, sier Halfvarsson til Discovery på et pressetreff fra høyden i Frankrike.
Der trener Sverige for å forberede seg til den kommende langrennssesongen. Trener Anders Byström påpeker at det blir tøff konkurranse for å sikre seg en billett til Beijing i februar.
Det er Halfvarsson glad for.
– Vi er mange sterke nå. Det er lag som går fremover hele tiden, med Jens (Bjurman) og William (Poromaa) på distanse i fjor, og Oskar (Svensson), Marcus (Grate) og (Johan) Häggström på sprint med bra resultater, sier «veteranen».
– Det er et sprintlag nå der vi har løpere som er veldig høyt oppe og kan prestere veldig bra. Det hjelper de som kommer nedenfra. Jeg er vel en gammel rev og outsider, som kan smelle til. Men jeg må være i bra form, det blir tøft å slå seg inn.
Slik har det ikke alltid vært. En stund følte Halfvarsson seg litt «alene».
– For noen år siden føltes det nesten som om jeg var alene, etter at Marcus (Hellner) og Johan (Olsson) la opp. Det var ikke noe spesielt trykk bakfra heller med unge løpere som kom og truet. Det er en helt annen situasjon nå. Det er bra for laget og bra at vi har konkurranse, sier 32-åringen
– Det skal være tøft å ta seg til OL. Samtidig vet vi da at vi har et bra stafettlag også.
Halfvarsson har selv deltatt i to OL, i 2014 og 2018, uten at det har gått spesielt bra.
I forrige OL, der Sverige ikke tok noen langrennsmedaljer for herrene, ble det 9. plass på 15-kilometeren, 13. plass på sprinten, 5. plass på stafetten og 4. plass på lagsprinten. Og han brøt både tre- og femmila.
– Hva er ditt beste OL-minne?
– Jeg har egentlig ingen gode OL-minner. Jeg har vært i to OL, som mislyktes begge to. I Sotsji fikk jeg magesjuke rett før vi dro og i Pyeongchang ble det noe lignende. Jeg har ingen bra OL-minner, men skal forsøke å skape noen nå.
Beijing 2022
Svensk skistjerne mister OL
10/11/2021 PÅ 09:06
Beijing 2022
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35