Populære sporter
All sport
Vis alt

På søndag skal Therese Johaug gå sin aller siste OL-konkurranse

Tiril Haga

Oppdatert 18/02/2022 klokken 06:06 GMT+1

Skiløper Therese Johaug bekreftet fredag morgen på pressekonferanse at vinter-lekene i Beijing blir hennes siste OL. Det tar hun forsåvidt lett på.

Therese Johaug

Foto: NTB

– Det er rart, det må jeg ærlig innrømme. Det er en epoke av livet som snart er over. Men samtidig fantastisk at man kan avslutte med ihvertfall to gull, sier Therese Johaug til Discovery fredag morgen.
Under dagens pressekonferanse bekreftet skistjernen at tremila på søndag blir hennes siste konkurranse i de olympiske lekene noensinne.
– Nå kjenner jeg på det som en lettelse. Det blir utrolig godt. Jeg gikk mitt første OL for åtte år siden, og har tenkt på dette de siste fem. Det skal bli godt å slippe å tenke på ett til, fortsetter Johaug.
Med to OL-gull allerede i boks på 10 kilometer klassisk og 15 kilometer fellesstart, er Johaug fortsatt lysten på flere medaljer
– Jeg er glad for at jeg har de to gullene i bagasjen hjem allerede, og uansett hvordan det går på søndag så har det vært et fantastisk mesterskap for min del. Det er litt annet enn å sitte her med en fjerdeplass og bronse. Også får man en siste mulighet til å ta nok et gull. Det gjør at man stiller med litt lavere skuldre.
Se intervjuet med Johaug her (artikkelen fortsetter under):
picture

Skistjernen om sitt siste OL-renn: – Det blir beintøft

– Det blir beintøft

Laget til tre-mila består av Johaug, Tiril og Lotta Udnes Weng, og Ragnhild Haga. Det betyr at Helene Marie Fosseholm ikke er tatt ut.
– Etter stafetten følte hun seg helt utladet, og fant ut at det var lite sansynlig at hun skulle klare å gjennomføre en god tremil, sier landslagstrener Ole Morten Iversen pressekonferansen.
Tremila går kl.07.30 norsk tid søndag morgen.
– Når jeg stiller til start så ønsker jeg å gå fort og kjempe om en seier - som selvfølgelig hadde vært morro. Men løpet skal bli gått først og det er ingenting som er gitt, mener Johaug.
– Det blir beintøft i de løypene og forholdene. Også må man ha gode ski, unngå uhell og holde seg på bena. Det er mange faktorer som spiller inn, fortsetter 33-åringen.

– Vanskelig å finne ord

Iversen forteller til Discovery at han blir vemodig når han begynner å tenke på at dette blir hans stjerne-elevs siste OL.
– Fire år er kanskje ikke så lang tid frem for en 20-åring, men når man har passert tretti så skjønner jeg Therese godt. Å hive seg løs på fire nye år kan være litt for mye, sier Iversen.
Iversen forteller at han unner Johaug de sterke prestasjonene.
– Jeg blir jo imponert. Det er vanskelig å finne ord på å beskrive det hun gjør. Hun har og et voldsomt forventningspress på seg - og hun takler det og. Hun lykkes så godt og det er så fortjent. Det unner jeg henne virkelig etter all den jobben hun har lagt ned, sier Iversen.
Så du denne?
picture

Mener kvinnegullet er viktig for sporten: – Heiet ganske heftig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame