– Det er et mareritt egentlig, jeg reiser bare rundt og ødelegger, sier en skuffet Tiril Udnes Weng til Discovery.
Catherina Hennig sørget for tysk sjokkseier på kvinnenes sprintstafett, og spurtslo svenske Jonna Sundling. Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng ble nummer åtte.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Se det uheldige stavbrekket her. Saken fortsetter under videoen.

Stavbrekk for Udnes Weng i finalen

– Det er ikke sånn man vil avslutte OL. Jeg føler semifinalen er ganske bra og har troen i finalen. Men så fungerer ikke kroppen og det låser seg litt. Da går det ikke, sier Falla til Discovery.
Det så lenge ut til å gå slik de fleste hadde trodd, da Sundling tok komandoen tidlig på oppløpet, men en kanonsterk spurt sørget for at Hennig, sammen med makker Victoria Carl kunne stige øverst på pallen.

– Tungt

Et stavbrudd ut på sin andre etappe ødla for Tiril Udnes Weng, som også falt under etappen sin på stafetten tidligere i OL.
– Jeg får høy fart inn i sporet og så vet jeg ikke hva som skjer. Det er tungt å gå i bakken uten stav og jeg skjønner fort at det blir vanskelig å ta medalje, sier Udnes Weng.
Hun fikk kjapt en ny stav, men måtte sende Falla ut fem sekunder bak teten.
Falla greide ikke tette luken som oppsto etter stavknekket, og forhåndsfavoritt Svergie festet grepet om finalen. Falla vekslet 14 sekunder bak Sundling, og Weng fikk en stor oppgave å prøve å hente de andre nasjonene.
– Det er godt å være ferdig. Det er frustrerende, men i dag går det bare ikke og rullegardinen går ned, sier Falla.

Siste OL

Nærmere kom ikke jentene, og i mål kom de ett minutt og fem sekunder bak tyskeren. Dermed ble det ikke noen drømmeavslutning på OL-eventyret til Caspersen Falla, som tidligere annonserte at dette blir hennes siste OL.
– Jeg er stolt over å ha fått til fire OL, og jeg tenker at fire år til er ganske lenge. Jeg føler jeg har fått gjort mitt i OL med gull, sølv og bronse. Forhåpentligvis kan vi toppe det med en medalje til på onsdag. Det ville vært et veldig fint punktum på OL, sa hun før dagens sprintstafett.
ROC med Natalia Nepryaeva som ankerkvinne tok den siste pallplassen.
Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55