ZHANGJIAKOU/OSLO (Discovery):
Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå er koronasmittet og er i Seiser Alm. Likevel finnes det løpere i Kina som kunne gått.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
– Det er helt rett, men det har med rennprogrammet videre i OL å gjøre, og hva som er deres egne viktigste konkurranser. Vi skal gå flere. Hadde det vært bare denne, hadde vi stilt med flere. Dessverre kan vi ikke stille fullt lag i første øvelse, sier trener Ole Morten Iversen på pressekonferansen.
– Det er ingen som har nektet å gå. Dette er en plan løperne legger sammen med sine trenere. Ingen er pålagt å gå eller nekter, men forhåpentlig en god plan.
På pressekonferansen fikk Iversen også spørsmål om det har skjedd før at Norge ikke har stilt fullt lag på en OL-øvelse i langrenn.
– Det er jeg ikke sikker på, men jeg tror ikke norsk langrenn har vært ute for den situasjonen som har vært i år, heller. Det vet jeg faktisk ikke, sa landslagssjefen.
Fullt lag ville vært fire.
– Dette var veldig enkelt. Vi fant fort ut at det ikke var noe problem for noen. Alle får gjøre det de har planlagt, og jentene er fornøyde. Vi har ikke fulltallig tropp, og da er det første utøvelse det går ut over.
Iversen håper og tror andre nasjoner vil forstå og respektere avgjørelsen.
– Jeg vet ikke (om det blir reaksjoner). Jeg er fryktelig lei meg for at vi stiller bare tre jenter, men det har vært en veldig spesiell oppladning. To har ikke kommet hit, og vi har tatt inn en reserve. Vi kan ikke gjøre noe med det. Vi får håpe de respekterer det, sier Iversen.
Det er foreløpig ikke avklart om Weng og Kalvå kan komme til Kina.
– Status vet jeg ikke så veldig mye om. De er fortsatt i Seiser-Alm, og skal forsøke å komme seg fortest mulig hjem. Og så må vi vurdere når det er realistisk eller om det i det hele tatt er realistisk. Derfor er vi en mindre på åpningsdistansen også. Så er vi åpne for at Heidi i første omgang, eller for så vidt Anne Kjersti også, kan delta i slutten av mesterskapet, sier Iversen.
Nå er Haga inne på laget.
– Det har vært litt opp- og nedturer den siste uka. Vi har virkelig fått kjenne på det alle sammen. Vi har vært livredde for å bli smittet og er veldig fornøyde med å være her. Jeg er veldig glad for å få være med i OL. Jeg føler jeg har gått noen bra renn i år, og skal virkelig benytte muligheten, sier Haga til Discovery.
Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55