Skiskytteren fra Froland har hatt et kanonmesterskap og tatt hele fem OL-medaljer.
Søndag kveld kroner hun bragden med å bære Norges flagg under den avsluttende seremonien i Beijing.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Det opplyser skiforbundet lørdag.
– Jeg ble både overrasket, glad og stolt da toppidrettssjefen tok meg til side etter fellesstarten, og spurte om jeg ville være flaggbærer på avslutningsseremonien. Det er en stor ære for meg å bære det norske flagget foran den norske troppen etter et utrolig OL for Norge, sier Røiseland i en pressemelding.
Etter medalje på samtlige individuelle distanser, og i tilleg mix-stafett, er det selvsagt en storfornøyd Røiseland som nyter de siste dagene i OL-landsbyen.
– Beijing-lekene har vært en drøm for meg, og det å være flaggbærer blir et flott punktum for lekene for meg personlig, men også en fin markering av det gode fellesskapet og de flotte prestasjonene i den norske troppen.
Toppidrettssjef Tore Øvrebø Olsbu roser Røiseland.
– Marte er en flott representant for Norge og den norske troppen, både sportslig og personlig. Hun er et eksempel til etterfølgelse i sin idrettslige utvikling, og er et forbilde i sin måte å representere norsk idrett på. Hun har hatt et eventyrlig OL, med tre gull og to bronse, og vi er glade og stolte over at Marte skal bære flagget på avslutningsseremonien, sier Tore Øvrebø.
Sett denne?

Her blåste seieren bort for Røiseland og Eckhoff

Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55