Populære sporter
All sport
Vis alt

Langt bak på åpningsøvelsen – dette mener eksperten

Joakim Opphus

Publisert 05/02/2022 klokken 22:15 GMT+1

Ragnhild Haga og Helene Marie Fossesholm måtte se langt etter topplasseringene og opp til lagvennine Therese Johaug på lørdagens skiathlonen. Men Discoverys ekspert Tor-Arne Hetland mener det er for tidlig å bekymre seg om kvinnenes stafettlag.

Helene Marie Fossesholm

Foto: Getty Images

Johaug hadde feiret og grått sine tårer i drøye tre og et halvt minutt før første lagvenninne kunne krysse mållinjen og gratulere den ferske olympiske mesteren med seieren.
Helene Marie Fossesholm gikk inn til en 18. plass i sin OL-debut.
– Det var helt OK. Jeg ga det jeg hadde og bedre var jeg ikke i dag rett og slett. Jeg har ingen unnskyldninger, sa OL-debutanten til Discovery etter rennet.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Innfridde i sitt siste OL: – Skjønner at det går mot slutten

– Mye nerver i spill

Ragnhild Haga kom inn i lekene som reserve for koronasmittede Anne Kjersti Kalvå. Haga, som tok et overraskende OL-gull på 15km fristil i PyeongChang i 2018, gikk inn til en 29. plass, nesten fem minutter bak Johaug på dagens åpningskonurranse.
– Man får se hva slags sjanser man får her. Jeg klarte ikke å ta vare på muligheten i dag. Jeg må snakke med trenerne og de hjemme og prøve å summe meg litt. Det er også mye nerver i spill, og man er veldig, veldig spent. Det er hvertfall fint å få gjort unna et løp, forteller Haga til Discovery.
Discoverys langrennsekspert Tor-Arne Hetland er ikke overrasket over resultatene til de to løperne.
– Det speiler litt av sesongen til begge løperne. De har hatt noen gode løpe og litt mindre gode. I dag var det siste og da blir resultatet som det blir i et OL. Hvis Heidi Weng hadde vært her så hadde nok hun kjempet høyt opp og avstanden hadde ikke sett så stor ut som den gjorde i dag, sier den tidligere olympiske mesteren i sprint fra OL i Salt Lake City i 2002.

For tidlig

Selv om avstanden mellom Johaug og de to andre lagkameratene var stor lørdag, mener Hetland det er alt for tidlig bekymre seg for stafettlagets medaljesjanser.
– La jentene få gå sprinten først. Der kan de komme med litt svar. Det blir litt tidlig å ta ut et stafettlag etter første øvelse, sier Hetland før han fortsetter:
– Det er fem kilometer som skal gås, og da er det litt begrenset på hvor mye man kan tape eller tjene på en etappe, sier han.
Kvinnene går sin stafett lørdag 12. februar. Rennet starter 8:30 og du ser det på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame