Krüger tatt ut til femmila etter korona – beundrer ulykkesfuglen Riibers smil

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 17/02/2022 klokken 05:20 GMT+1

Norge har tatt ut Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger til «kongeøvelsen» 50 kilometer.

Simen Hegstad Krüger, Jarl Magnus Riiber

Foto: NTB

Hegstad Krüger fikk avreisen utsatt etter å ha blitt smittet av Italia.
Nå er han på plass i Beijing og har fått tillit på det norske laget som skal gå femmila, klokken 07 norsk tid lørdag morgen.
På pressekonferansen der laget ble presentert, møtte alle foruten Klæbo som etter lagsprint-gullet og alt det fører med seg av ekstra aktiviteter var innvilget ekstra hviletid.
Der fikk også den senest ankomne i kroppen spørmål om kombinertløper Jarl Magnus Riiber før sin egen OL-debut.
– Først og fremst vil jeg si at det står utrolig respekt av det Jarl Magnus Riiber gjorde. Først hoppet han ned bakken og så hadde han maks uflaks ved å gå feil. Så kom han smilende over målstreken og gledet seg over lagkameratene, innleder Hegstad Krüger om kombinertløperen som i den konkurransen så lagkameratene vinne gull og sølv.
– Vi har hatt ganske stor forskjell. Jeg har hatt to uker nå hvor jeg har trent tilnærmet normalt. Først en i Seiser Alm og en uke her. Jeg tror jeg har forberedt meg så godt jeg kan.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Her innser Riiber kjempetabben: – Dramatisk!

Fått en uke

For i motsetning til Riiber, som havnet i tolv dager i isolasjon inne på et hotellrom, gikk en OL-øvelse og nå har reist hjem før lagkonkurransen, har langrennsløperen fått en uke på seg til å trene og akklimatisere seg.
– Det har gått litt opp og ned etter jeg fikk beskjeden, fra å være veldig optimist til å tro at jeg aldri skulle komme hit. Men stort sett mer opp enn ned siden dag 2 etter jeg fikk beskjeden. Så jeg er optimistisk på egne vegne og føler ikke den infeksjonen her sitter i, sier Krüger som mener det kjentes som en mild forkjølelse.
Man har sett flere eksempler på at løpere i forskjellige idretter har fått det beintøft i høyden. Eksempelvis lagkamerat Sjur Røthe brøt den innledende tremila.
– Det var nok en kombinasjon av flere ting. Jeg har ikke fløyet med klassiske ski på beina så langt i år, og jeg tror nok at jeg ikke var, kall det klar nok. Kroppen hadde ikke omstilt seg med søvn eller høyde. Jeg håper og tror det blir mer balanse nå, sier Røthe.

Ikke bekymret

Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold har fått store problemer ved to anledninger og har reist hjem fra OL. I tillegg har OL gitt andre kollapser i langrennsløypa.
– Det er en brutal kombinasjon her av høyden, kulden og løypene, spesielt for oss. Jeg prøver å unngå å tenke på alt som kan skje. Jeg tror vi har satt kroppen i en god posisjon inn mot mesterskapet. Jeg er absolutt ikke bekymret for at noe sånt skal skje, sa Røthe.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Kollapset foran den norske treneren: – Måtte få henne til å puste

Hegstad Krüger er tilsynelatende svært så tilbakelent angående temaet.
– Jeg synes egentlig det har gått ganske så fint. Nå har jeg kommer inn i en rytme, så jeg får sove på natta. Jeg er glad jeg har hatt en uke her. Litt tid bruker man på å omstille seg. Jeg tror jeg har fått brukt den uka godt og at det er tilstrekkelig, sier Krüger, som også håper på en tøff batalje.
– Skal jeg ta medalje, er jeg avhengig av et tøft løpsopplegg selv. Hvis jeg er god nok, går det. Man får et ærlig svar på det ganske fort.
picture

Etterlyser mer åpenhet: – Ikke så rart at han blir kritisert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame