Populære sporter
All sport
Vis alt

Klæbo med full kontroll: – I dag kan ingen sette spørsmål ved laguttaket

Stian Nufsfjord

Oppdatert 16/02/2022 klokken 12:18 GMT+1

En knallsterk norsk laginnsats sørget for gull på sprintstafetten.

Se rykket som sikret OL-gull på sprintstafetten

SAKEN OPPDATERES!
En utrolig solid laginnsats fra Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo sørget for norsk gull på sprintstafetten. Klæbo fikk akkurat det utgangspunktet han hadde ønsket seg på sisterunden da han gikk ut med russiske Alaxander Terentev og finske Joni Maki. I siste motbakke økte han tempoet, og hverken Terentev eller Maki kunne svare. Luken inn på oppløpet greide de ikke gjøre noe med, og Klæbo befestet sin posisjon som sprintkonge på herresiden. Joni Maki viste også styrke på oppløpet, og spurtslo klassiskspesialisten Terentev.
– Jeg er storfornøyd. Det er noe eget med å gjøre det som lag. Vi har trent og pushet hverandre på trening, og når vi går ut i krigen sammen så er det ekstra stas, sa Johannes Høsflot Klæbo til Discovery etter løpet.
– Dette var enormt. Det er stort og morsomt å få ut det jeg vanligvis gjør på en klassisksprint på en dag som det her. Det var fantastisk å se på sisteetappen. Johannes sparer på kreftene og har kjempemye å gi på oppløpet. Det var fantastisk å få en slik avslutning på mesterskapet. Det blir noen deilige dager nå, fortalte Erik Valnes etter at gullet var sikret.

– Så ut som smågutter

Mye av spenningen til finalen var knyttet til om Bolshunov kunne få en luke til Valnes på noen av sine tre runder. Han prøvde ved flere anledninger, men Valnes var våken på angrepene fra den russiske bjørnen.
Ute på den siste prøvelsen viste Valnes en voldsom styrke, og utlignet angrepet til Bolshunov, som så mer preget ut enn Valnes.
– Det å se Erik på sisteetappen, man blir ikke annet enn motivert når du skal gå ut på din siste etappe. Han moste både Niskanen og Bolshunov og fikk dem til å se ut som smågutter, sa en tydelig imponert Klæbo om sin makker.
– Jeg var ikke så bekymret selv. Jeg tenkte at det kunne bli hardt om de satte igang fra første etappe, men jeg følte jeg hadde kontroll. Det var godt å gjøre seg ferdig med sin andre etappe og kjenne på at jeg hadde to ekstra gir. Jeg begynte vel å kjøre litt tidlig på sisteetappen, men jeg ble heltent inn i bakken der, fortalte Valnes selv.
Se hva gullguttene sa etter løpet:
picture

Hylles etter duellen mot Niskanen og Bolsjunov: – De ser ut som smågutter

Italia var også en av forhåndsfavorittene, men Federico Pellegrino fikk et for vanskelig utgangspunkt på siste etappe, og gikk inn til en sjetteplass, 25 sekunder bak Klæbo.

Deilig å reise kjerringa

Klæbo fortalte at han var revansjesugen etter at han på stafetten tidligere i OL måtte ta til takke med sølv etter at han gikk ut langt bak den russiske ankermannen Sergey Ustiugov.
– Selv om sølv ikke er dårlig, så er det så enkelt som at man blir skuffet når man har ambisjoner om gull. Det å reise kjerringa å stå her med en gullmedalje nå er utrolig godt, sier Klæbo.
Han er også raus med å dele fortjenester bak gullet på lagsprinten.
– Det er ikke bare vi som fortjener ære for denne. Det er laget, trenere, smørere og støtteapparatet. Det er en seier for hele gjengen, sier han.
Sett denne?
picture

Her mister tyskeren skien rett før oppløpet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame