Populære sporter
All sport
Vis alt

Dronninga av Dalsbygda fikk sin etterlengtede medalje: – Jeg sliter med å finne ord

Stian Nufsfjord

Oppdatert 05/02/2022 klokken 10:54 GMT+1

Therese Johaug tok en oppskriftsmessig seier under åpningsrennet i Beijing, og kunne juble for sitt første individuelle OL-gull i ensom majestet.

Therese Johaug

Foto: Getty Images

SAKEN OPPDATERES.
Therese Johaug knuste samtlige konkurrenter på den første dagen av OL. Russiske Natalia Nepryaeva og østerriske Teresa Stadlober fullførte pallen. Den antatt sterkeste konkurrenten, Frida Karlsson endte på en skuffende femteplass.
Det var en tydelig rørt Therese Johaug som ble intervjuet av Discovery etter målgang.
– Jeg sliter med å finne ord. Det er helt fantastisk. Det har vært en drøm jeg har hatt i mange år, så da jeg kunne krysse mållinjen og endelig bli olympisk mester er det vanvittig stort, sa Johaug.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Gråtkvalt Johaug: – Det var dette jeg manglet i karrieren min

Ofret mye

33-åringen har ofret mye for å nå det store målet i Beijing.
– Jeg har lagt ned vanvittig mange treningstimer for dette, og særlig det siste året følt at jeg har bortprioritert kjæreste, venner og familie for å trene i høyden. Det var så innmari verdt det når jeg krysset mållinjen og endelig kunne nå drømmen min.
– Jeg har følt at det har vært dette som har manglet i karrieren min, så det var stort å krysse mållinjen i dag. Alle som har hjulpet meg på veien, trenere, smørere, hele norges skiforbund, jentene på laget og kjæresten min.
Med den store luken som utartet seg underveis i løpet, rakk Johaug å reflektere de siste kilometerne.
– Det var mange tanker som gikk i hodet mitt. Spesielt at jeg får betalt for den jobben jeg har lagt ned. Jeg føler jeg er heldig som er på dette laget, og har så mange fine folk rundt meg overalt som har bidratt til dette. Det er mange jeg vil dele dette gullet med.
SE OGSÅ: Fossesholm i ekstase over lagvenninnens seier
picture

I ekstase over lagvenninne Johaug: – Så sykt fortjent!

Hun kom også med en oppfordring til hjembygden sin, som hadde samlet seg for å følge hjemmeyndlingens medaljejakt.
– Jeg må sende en stor takk til hele Dalsbygda. Dere må ta dere en skikkelig fest. Jeg skulle gjerne ha vært med, men jeg får spare den til senere.

Karlsson utenfor pallen

Det ble en tøff, men kontrollert åpning på klassiskdelen av rennet, men gradvis måtte sterke navn som Jessica Diggins og Natalia Nepraeva slippe teten.
Da det var duket for skibytte var det bare Frida Karlsson, Kerttu Niskanen og Krista Parmakoski som fulgte Johaug.
Det varte ikke lenge. Johaug fikk tidlig en luke til de tre andre i skøytedelen, og luken vokste kjapt. Det ble tidlig klart at den siste halvdelen av rennet ville bli en ren parademasj for Johaug.
Halvminuttet etter at Johaug passerte målstreken i ensom majestet gjorde Natalia Nepryaeva og Teresa Stadlober opp om de siste medaljene. Det ble russeren sterkeste kvinne. Tolv sekunder bak måtte en skuffet Frida Karlsson konstatere at løpet hennes bare holdt til en femteplass.
Helene Marie Fossesholm endte på en 19. plass, drøyt tre og et halvt minutt bak lagvenninnen sin. Ragnhild Haga ble nummer 29, fire og et halvt minutt bak den suverene vinneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame