Populære sporter
All sport
Vis alt

Johaug irritert på finsk konkurrent: – Litt usportslig

Håkon Brandsnes

Oppdatert 12/02/2022 klokken 14:34 GMT+1

Therese Johaug lot Johanna Matintalo få høre det da finnen gikk på skiene hennes.

Kom med stikk til svenskene etter skuffelsen på stafetten

Johaug fikk et tøft utgangspunkt på lørdagens andre etappe i stafetten ettersom hun måtte forsøke å ta igjen teten etter at Tiril Udnes Weng falt og mistet mye tid på åpningsetappen.
Den norske langrennsstjernen klarte etter hvert å hente inn finske Johanna Matintalo. Finnen svarte ved å ta ryggen til den norske kvinnen.
Avstanden mellom dem var imidlertid i det tetteste laget, ifølge Johaug. I et intervju med Nettavisen klager Johaug på at Matintalo gikk på skiene hennes.
– Jeg ropte «hoi» eller noe sånt. Jeg synes det er litt usportslig å gå oppå skiene til folk, sier Johaug til Nettavisen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

– Plutselig ligger jeg og kaver i snøen med noen oppå meg

– Jeg blir ikke stressa, jeg blir bare irritert. Du ødelegger rytmen og gjør at de bak ikke går bra også, fortsetter 33-åringen.
I et intervju med Aftonbladet beklager Matintalo seg. Hun forklarer det med høydeforskjellen mellom hun selv og Johaug.
– Jeg forsto at hun var sur på meg. Det er ikke så lett for meg å gå bak henne fordi jeg er høyere enn henne, i tillegg til at teknikkene vår er forskjellige. Det var ikke meningen. Jeg beklager hvis hun opplevde det sånn, sier Matintalo.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Haga fikk ikke med seg fallet til Weng: – Jeg fikk veldig vondt av henne

Sportslig sett ble rennet en skuffelse for både Norge og Finland. Der finnene tapte for svenskene i spurten om tredjeplassen, ble Norge nummer fem et lite stykke bak der igjen.
Et lyspunkt var imidlertid Helene Marie Fossesholms etappe. Langrennstalentet tok inn mye tid på konkurrentene i løpet av den tredje etappen, særlig mot slutten.
– Helene gjør en fantastisk etappe. Hun er kald i hodet og gir meter der hun vet hun skal slippe for å spare til slutten. Den avslutningen hennes var helt rå, sa Johaug til Discovery.
Fikk du med deg fallet til Udnes Weng?
picture

Her går Udnes Weng i bakken: – Nei, nei, nei!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame