Populære sporter
All sport
Vis alt

Iversen vraket til Norges OL-skiathlon – dette er laget

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 03/02/2022 klokken 04:34 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Pål Golberg stiller for Norge på 30 kilometer med skibytte til søndag.

Johannes Høsflot Klæbo, landslagstrener Eirik Myhr Nossum

Foto: NTB

ZHANGJIAKOU/OSLO (Discovery):
Det ble klart på et pressetreff i Beijing natt til torsdag.
Der satt kvartetten på podiet sammen med trener Eirik Myhr Nossum.
Emil Iversen, som har både NM-gull og verdenscupseier på øvelsen for om lag ett år siden, var ikke å se.
– Det er egentlig fordi de fire som er her er vurdert sterkere enn Emil på denne distansen i år. Emil har hatt en litt berg-og-dal-bane-sesong til nå, og det vet han godt selv. Helst skulle han gått litt fortere både i skøyting og klassisk hvis han skulle slått seg inn på dette laget, sa Nossum på spørsmål om hvorfor Iversen var vraket.
Simen Hegstad Krüger vant på distansen i OL for fire år siden. Han er i isolasjon i Italia etter å ha testet positivt for korona.
Høsflot Klæbo har vanvittige ni gull på tretten mesterskapsstarter. Likevel føler han ikke at han kommer til OL med laverer skuldrer nå.
– Nei, det tror jeg ikke. Mesterskap er mesterskap, og OL er noe eget. Jeg tror for min del, så er det klart at jeg føler jeg de siste to årene har man levd i sølibat for å kunne stå på start her. Jeg har gjort alt jeg kan for å være så godt forberedt som overhodet mulig. Så får vi se hvordan det er. Men jeg føler ikke jeg har noe lavere skuldrer selv om jeg har vært gjennom flere mesterskap tidligere, sier Klæbo til Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame