– Jeg blir nok mer lettet, det skal jeg ærlig innrømme. Når jeg kommer i mål, og har oppnådd det jeg har oppnådd kan jeg tenke, «puh, endelig kan jeg tikke av det», sier en åpenhjertig Therese Johaug til Discovery.
Johaug er klar over de skyhøye forventningene knyttet til henne her hjemme før OL. Likevel forteller hun at presset ikke kommer i veien for fokuset under skirenn.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
– Tankene mine er på jobben jeg skal gjøre, arbeidsoppgavene og hvordan jeg skal løse løypa. Jeg tror folk rundt meg tenker på det enn det jeg gjør.

Jakter sitt første idividuelle OL-gull

33-åringen har i de siste årene blitt godt vant, og på sine 18 siste starter i mesterskapssammenheng, har hun imponerende 14 seire. Tross suksessen har hun enda ikke en individuell gullmedalje i OL å se tilbake på. Det vil hun gjøre noe med.
– Det er jo en stor drøm om å ta et individuelt OL-gull. Det har jeg ikke på merittlisten min enda, så jeg har veldig lyst til å oppleve det, sier Johaug til Discovery før avreise til Kina.
Skidronningen fra Dalsbygda kan likevel pryde peishylla med en OL-medalje av høyeste valør. Som 21-åring gikk hun andreetappen på Norges stafettlag, som gikk helt til topps under OL i Vancouver i 2010. Fire år senere tok hun med seg en sølv- og en bronsjemedalje fra OL i Sotsji.

Motiverte seg som TV-seer

Etter to medaljer under lekene i 2014, rettet Johaug blikket mot mesterskapet i Pyeongchang og nye muligheter. Slik skulle det ikke bli.
Høsten 2016 testet langrennsløperen positivt for det prestasjonsfremmende stoffet clostebol, og hun ble utestengt fra alle konkurranser frem til sesongen 2018/2019. Dermed måtte Johaug følge lagvenninnene fra TV-skjermen.
– Klart, det var jo veldig rart å se det fra TVen, i hvert fall når jeg hadde hatt det som mål selv.
Men selv om det var en merkelig opplevelse for gullgrossisten, greide hun å hente inspirasjon fra det hun så.
– Jeg gledet meg veldig mye over prestasjonene som ble gjort der og det motiverte meg enda mer til å satse i fire nye år til.
Sett denne?

Thingnes Bø om gullet i 2018: – Tenkte at det ikke kunne gå

Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55