• Fra 08.30 lørdag: Se langrenn stafett, kvinner på TVNorge og discovery+
Saken oppdateres!
BEIJING/OSLO (Eurosport.no):
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Tiril Udness Weng, Therese Johaug, Helene Fossesholm og Ragnhild Haga går stafetten for Norge. De fire skal forsvare stafettgullet fra OL i Pyeongchang og Haga går Norges ankeretappe.
– Hvis jeg skal forklare alle forslag og alternativer vi har hatt, tar det lang tid, men vi prøver å lande på det som vi tror er det beste laget vi har i dag. Vi må prøve å finne en balanse mellom det å være offensiv, altså å ta noen sjanser, og noe som vi tror er rimelig trygt. Det er hovedargumentet for at vi lander på det laget, sier Ole Morten Iversen til Discovery om laguttaket.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Det har vært noen tøffe dager for flere

Fossesholm og Haga usikre kort

Fossesholm vrakes dermed som ankerkvinne på stafetten. Sist kvinnestafett var i verdenscuprennet på Lillehammer 5. desember 2021. Da var Helene Marie Fossesholm ankerkvinne. Det endte med massespurt, hvor russike Veronica Stepanova og svenske Moa Olsson spurtslo Fossesholm.
– Det kan bli steintøft. Forhåpentlig er vi med til de siste etappene, ved å ha Tiril og Therese først. Drømmen hadde vært å ha Tiril på siste, men da er det litt mer gambling. Da blir vi antagelig litt svakere i starten. Det handler om å finne en balanse. Det er ikke hundre prosent trygt, men tryggere. Helene og Ragnhild er jo litt usikre kort, de har jo ikke fått vist seg frem fra sine beste sider mens de har vært her, men det er de beste skøyterne vi har når vi vil ha Tiril og Therese på de første etappene, sier Iversen.
– Betyr det at dere satser på at det ikke blir spurt?
– Tja, Ragnhild er ikke så halvgæren på det heller. I sprint taper hun spurten mot Jonna Sundling, men når de går fem kilometer først, blir det noe annet. Vi må bruke de løperne vi har.
– Er det det vanskeligste stafettuttaket du har gjort?
– Ja, definitvt. Det er det ingen tvil om, sier Iversen, som tidligere har trent de svenske langrennskvinnene også.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Emil Iversen heiet fram Klæbo: – Viser hvordan fyr han er

Svensk kritikk

Det er lørdag skal kvinnene ut på 4x5 kilometer. Og ser man bak Therese Johaug har det vært langt ned på listene til de andre norske jentene. Det har fått SVTs langrennsekspert til å tegne et dystert bilde av bredden på kvinnesiden.
– Det norske laget er nok det svakeste jeg kan huske at jeg har sett i et mesterskap, sier Anders Blomquist (61) til SVT angående den kommende damestafetten.
Der skal de blant annet bryne seg på Maja Dahlqvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson, Jonna Sundling som går stafetten for Sverige. Det betyr at Charlotte Kalla er vraket til lørdagens renn.
Sett denne?

Forbannet svenske: – Han er kjent for å ødelegge for andre

Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55