Iversen sa torsdag at han følte seg dolket i ryggen da han ble vraket til 15-kilometeren, et løp han sier han ble lovet at han skulle få gå.
– I denne saken er det Emil som går ut med det her. Han er dritskuffet, og det skal han få lov til å være, men av respekt for alle som går må du kanskje kunne se på hvordan du gjør det neste gang, sa Golberg etter løpet.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Han fikk selv 15-kilometeren ødelagt av en for hard start og ble nummer 11.
– Jeg skulle ønske at vi klarte å holde enkelte ting internt. Det er en energilekkasje som ikke gagner noen her og nå, det synes jeg er trist. Det er jo det eneste samtlige medier lurer på, så det er jo litt trist å stå i etter en konkurranse man har trent og gledet seg til, sa Golberg.
– Det er noe vi må gjøre noe med. Sånn ønsker ikke jeg å ha det.

Klæbo roser Iversen

Bronsevinneren på 15-kilometeren, Johannes Høsflot Klæbo, roser Iversen etter vrakingen.
– Emil viser hvordan fyr han er i dag ved at han er oppe i løypa og heier på oss. Jeg hører stemmen hans som står og skriker oppi her. Jeg gleder meg til å komme tilbake og prate med han. Jeg skal snakke med Emil og være en god kompis, som han er med oss. Han skal vi ta godt vare på.
Se hele intervjuet med Klæbo her:

Emil Iversen heiet fram Klæbo: – Viser hvordan fyr han er

Også trener Eirik Myhr Nossum fikk spørsmål om Iversen etter løpet.
– Mye av det tar vi internt. Uttak er ekstremt tøft. Det har vært noen tøffe dager for flere involverte. Det var en spesiell oppladning, men jeg tror vi har klart å holde bra fokus. Jeg svarer ikke så mye på den saken her og nå, sa Nossum til Discovery etter Klæbo-bronsen.
– Emil er selvfølgelig skuffa. Det har jeg full forståelse for. Det går greit for meg. Uttak er fryktelig vanskelig. Vi er tre stykker som diskuterer det og vi vet at på gode dager kunne alle disse fire kjempet om medalje, fortsatte Nossum.
Langrennssjef Espen Bjervig fikk også spørsmål om hvordan han har opplevd prosessen.
– Laguttak er vanskelig. Jeg har full forståelse for at de som ikke får gå blir skuffa, som Emil ble her nå. Ellers er dette en ting vi må løse internt. Uenigheter diskuterer vi internt.
– Hva synes du om at Emil har fortalt dette til media?
– Det er vel sånn det er når man er litt skuffa og frustrert. Men vi tar det internt herfra. Jeg hadde en god prat med Emil i går.

Valnes bryr seg ikke

Erik Valnes, som trolig er den som fikk plassen Iversen ville ha, ville ikke gå ut mot sin lagkamerat.
– Det er ikke noe vi la fryktelig merke til. Vi har registrert det, men det er ikke noe for oss å bruke energi på. Det er ingen som ønsker å ødelegge for oss som skal gå. Vi skjønner at han er skuffet. Det er kjedelig, det, sa Valnes.
Han sa at konflikten rett og slett ikke er noe han gidder å bry seg om.
Valnes falt tidlig gjennom på 15-kilometeren og ble nummer 15.
(Discovery/NTB)
Hør intervjuet med landslagstrener Eirik Myhr Nossum:

– Det har vært noen tøffe dager for flere

Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55